divendres, 15 de febrer del 2019

LLANOS DE HOSPITAL A FORAU D'AIGUALLUTS (RAQUETES)


Avui, ruta de raquetes, a una de les zones més espectaculars de la geografia espanyola, les valls que van de Llanos de Hospital al Forau d’Aigualluts.
Hem sortit des de l’aparcament de l’hotel de LLanos de Hospital, un lloc, amb una història fabulosa i molt  interessant, actualment hi ha un hotel de 3 estrelles, però durant segles ha estat un hospital per a peregrins que creuaven la frontera pels passos pirenaics, també ha estat un lloc de passada f¡per fugir de guerres i dictadures, com són el Puerto de la Glera, situat damunt l’hotel o el Portillón de Benasc, una mica més amunt, al costat del Pico Salvaguardia.
Avui la ruta no presentava cap problema a priori, ha estat efectuada per les pistes que són utilitzades per l’esquí de fons, fins La Besurta, un lloc que en l’estiu disposa de un petit bar i un porxo, al qual es pot arribar amb cotxo, sortida de algunes de les excursions mítiques del Pirineu, com por exemple la pujada a l’Aneto.
Des de la Besurta, l’acumulació de neu és brutal, ara ja sense les pistes d’esquí de fons, es va enmig de la neu, les vies obertes per altres caminadors faciliten el poder caminar amb raquetes, a que la neu està una mica més prensada.
He arribat fins la cascada que baixa les aigües del glacera de l’Aneto, pràcticament congelada, i hem pogut veure el Forau d’aigualluts, amb una acumulació de neu bestial, ja que potser que hi hagi un espesor de més de 15 metres.
Hem dinat, just damunt la cascada i hem tornat pel mateix camí amb algunes variants, fins el lloc de partida, en el qual hem fet el final feliç, demanat tres tanques  de cervesa al mòdic preu de 9 €.
En definitiva, ha estat una ruta d'anada i tornada, amb raquetes de neu, de 12 quilometres de llargaria, i un desnivell acumulat de uns 300 metres.
Assistents: Pedro, Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3223. Per tant la consideram MITJANA +2















ES GENERAL A LA BESURTA

















FORAU D'AIGUALLUTS




CASCADA GELADA




LLANOS D'AIGUALLUTS









HOTEL LLANOS DE HOSPITAL


















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada