diumenge, 10 de febrer del 2019

TEIX, TEIXOT I VENT PEL PAS DEN PRIAM



Avui ha estat una ruta especial, ja que dimarts alguns membres del Grup partim cap el Pirrineu i a més a més la Nostra presidenta, Donya Xiska Mendez celebrava el seu 35 aniversari. Per tant hem escollit una ruta, que no voliem fos una passejada, però tampoc voliem que fos una ruta complicada. Per tant la pujada al Teix, al Teixot i al Puig del Vent, han estat una sortida ideal, que ens ha permés caminar i celebrar amb dignitat i alegria els esdeveniments programats.
Hem sortit, de la Urbanització Arxiduc de Valldemosa, agafant en primera instancia el camí que duu a la Finca Pública de Son Moragues, però ben avaiat hem deixat aquest camí, per a ma dreta anar a pujar per un desviament que va a Sa Moleta de Pastoritx, també hem deixat aquest camí, per agafar un sender que puja pels penyassegats de la Serra dels Cairats assolint el Pas den Priam o de s'Encletxa, un pas preciós, fàcil però amb una inclinació molt forta.
Un cop, hem passat el pas,  hem caminat una estoneta més, fins arribar al Camí des Caragol, que puja des de la Font dels Polls, aquest camí, en forta pendent ens ha duit fins un coll, a on una paret seca ens barra el camí, però que hi ha oberta una encletxa, que ens ha permés passar a l'altra costat, a on hem decidit barenar.
En aquests moments, el vent ha començat a bufar fort, ens acompanyaria una bona part de la ruta. Des d'aquest coll al poc temps, ja hem vist el Teix, al quan ens hem dirigit quasi en línia recta, del Teix al Teixot, que és um metre més alt, poc podiem estar als cims, ja que el vent ens tombava. Hem baixat al pla de la Serp i hem arribat fins el Puig del Vent que fent honor al seu nom, ens ha fet baixar de forma molt ràpida i tornar al pla de la  Serp. 
Ha estat aquí a on un jove s'ha unit al nostra grup, no parlava gaire, passava per un costat i per l'altre, semblava tenir pressa, però després s'aturava, al arribar al Puig Gros, s'ha fet la foto de grup amb nosaltres, tot una mica estrany, fins que l'hi ha demanat a na Xisca, de quin grup erem, al contestar que erem autònoms, el jove ha partit cap avall com una bala !!Són misteris de la muntanya.
Hem continuat fins el Pla de Ses Aritges, a on hem cercat sa Cova, l'hem trobada ràpidament i hem dinat al sol al seu costat. Dia de celebració per el cumple de la Sra. Presidenta. Hem proposat dos nous càrrecs que han sortit elegits per majoria.
Una horeta més tard hem decidit baixar pel camí més llarg que surt del Pla de Ses Aritges, fen una bona volta pel Camí de s'Arxiduc, hem enllaçat amb el camí de Ses Basses , el de na Catalina Homar, i de no sabem qui més, vaja merder que han fet per aquesta zona els amics del Voltor, prohibint passar per certs llocs i desviant els camins habituals, ens hem ficat per un comellar i finalment hem sortit ja aprop de la sortida. Una mica abans del miorador natural que hi ha sobre Valldemosa, el nostre Assessor Únic, Don Pedro Gari, al estar en plena conversa, no s'ha assebantat de la presència de un tronc a l'alçada del cap, per tant, ha impactat de forma brutal al tronc i l'ha xapat en tres bocins, però s'ha fet una petita ferida que li sangrava molt. Menys mal, que el personal sanitari que duim al grup, en concret Sa Madona de Son Bordils, na Cati, li ha fet ses primeres cures i tot ha quedat en un susto.
Avui, a part de felicitar a na Xisca i als dos nous càrrecs de Peus de Pork, també vull felicitar a a Lucia, na Maria Dolors, na Maria del Mar i a en Joan que s'estrenaven amb nosaltres i que han fet una gran ruta i han demostrat ser magnífiques persones.
Resumint, ruta circular, amb un desnivell acumulat de uns 1000 metres, 17 quilometres de recorregut.
Assistents: LLuís, Maria Dolors, Cati, Xisca, Marga, Joan, Pedro, Joana Maria, Humberto, Lucía, Manu, María del Mar i Tomàs.
Mètode MIDE. 2334. Per tant ala consideram MITJANA +4




PAS DEN PRIAM

DINS EL PAS DEN PRIAM


SEGONA PART DEL PAS DEN PRIAM





SORTIDA DEL PAS DEN PRIAM







PUIG DE SA FONT I PENYAL DE SA RATA







PEUS DE PORK AL TEIX



PEUS DE PORK AL TEIXOT

PLA DE LA SERP

PUIG DEL VENT







IN MEMORIAM

PUIG DE SA GALERA


PEUS DE PORK AL PUIG DES VENT








PEUS DE PORK AL PUIG GROS




COVA





CELEBRANT EL CUMPLE DE LA PRESIDENTA XISKA


ES GENERAL AMB UNA COPA DE MÉS



CAMÍ DE S'ARXIDUC


NA FORADADA



LLOC DE RITES SATÀNICS



MIRADOR NATURAL AL CSAMÍ DER SES BASSES


PEDRO, ASSESSOR ÚNIC DE PEUS DE PORK, AC CIDENTAT

VISTA AERIA DE VALL DEMOSSSA


FINAL FELIÇ A CAN MOLINAS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada