dilluns, 18 de febrer del 2019

PR-HU-51-GUAYENTE A PLETA VAQUERISAL HIVERNAL

 Després de un dies de trepitjar molta neu, la nostra intenció era fer una ruta esquivant aquest element, però el tir ens ha sortit per la culata.
Hem sortit del Monasterio de Guayente (donde va la gente), per agafar el PR-HU-51, que arriba a Aigüeta de la Bal i a l’ibonet de la Ribereta, una ruta en principi llarga, però sense cap dificultat tècnica.
La primera part de la ruta anava voltant de sud a est, per un sender magnífic enmig del bosc, fins que hem arribat a un mirador sobre l’embassament de Eriste, a mesura que anàvem voltant a la cara Nord, ja hem trobat neu al camí, aquí quasi coincideix amb la pujada al pont de Tramarius, de fet, hem vist un sender que possiblement hi enllaçava. Després es va desviant, entrant dins un altre barranc, que és que du duu a l’Aigüeta de la Bal, quasi tot el temps al costat del torrent.
Hem trobat una pujada sense neu, i a partir d’aquí la neu ja no ens ha deixat, en alguns trams molt tova, ens enfonsàvem fins els genolls, hem continuat, passant la palanca del torrent que ens ha deixat a fet passar a l’altre vessant. Com que pegava el sol, hi havia una mica menys de neu, però de nou hem tornat a trobat un gran espessor quan ja pràcticament estàvem al Coll que ens entra a la gran vall que duu al Collado de Pardinas, també podríem haver pujat al Tusal, només ens separàvem 50 metres de nivell, però la prudència i l’hora ens han fet tornar cap a enrere, ja que ens arriscàvem a acabar amb fosca.
És una llàstima no assolir l’objectiu, emperò la seguretat sempre ha d’estar per damunt de tot, ens ha mancat temps, ja que avui havíem iniciat la ruta bastant tard. En tot cas hem realitzat un bon tram del PR-HU-51.
Hem arribat al Monestir després de sis hores i mitja, comptant les aturades, hem fet un desnivell de 1000 metres i l’excursió ha enat d’anada i tornada.
Assistents: Manolo, Pedro i Tomàs.
Mètode MIDE: 3333. Per tant la consideram MITJANA +4

GORG DEL PUENTE DE LA SARRA



DESVIAMENT PER ANAR AL VALL DE GRIST

EMBASSAMENT D'ERISTE

ERISTE I PICO CERLER AL FONS



PALANQUETA  DE LA SARRA



CABAÑA DEL VAQUERISAL







AIGÜES GELADES DE L'AIGÜETA DE LA BAL



CABANYA DEL VAQUERISAL








FINS ELS GENOLLS DINS LA NEU






ES GENERAL EN UN MOMENT DE RELAX

GRAN ROSSEGUERA





LLUNA QUASI PLENA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada