dimecres, 6 de febrer del 2019

SERRA D'ALFÀBIA (INTEGRAL)-PENYA DE S'ANYELL-PUIG DEN JOU


Sa Madona de Sa Torre
ha agafat un constipat d'estiu
i es metge de Montuiri
l'hi ha receptat brou de perdiu !!
Ancestralment Sa Torre fou una gran possessió a Sa Marina de LLucmajor, avui dia un hotel Hilton, ha perdut tota la seva gracia i identitat, si sa Madona aixequés el cap no voldria ni brou de perdiu.
Canviant de tema, anam a lo nostro, la sortida d'avui per la magnífica Serra d'Alfàbia,  avui dia seu de antenes i aparells electrics, fins i tot ahir vaig llegir que un cap de fava amb orelles s'està aconstruint un xalet a prop de ses antenes, quina Mallorca més desgraciada, que arribarà a ser seu de noumillonaris que els importa poc la terra i molt la buferia.
La sortida la ferem des d'Orient, més o manco al punt quilomètic 8, per agafar un sender que ens duris a un petit collet des d'on podem atacar la par més occidental de la Serra, allà precisament a on hi ha les antenes. A n'aquest lloc hi ha el que seria la punta oest, hem passat pel Pas des Mart, per després creuar un camí que passa per davall sa serra, pujar per unes roques fins ses antenes, hem seguit una estona el camí que hi ha  a dalt a les instal·lacions i hem agafat la carena, per no deixar-la.
Molt bones vistes, per una banda la vall de Sóller, per l'altra banda la Vall d'Orient i a la part est una bona part de la Serra de Tramuntana, a la vista un caramull de cims, i fins i tot la badia d'Alcúdia.
Per la carena, hem arribat a Alfàbia Central, a on hi ha el cilindre del punt geodèsic, lloc  a on hem aprofitat per berenar.
Des d'aquest punt ens ha quedat a la vista tot el que ens restava avui,  en primera instancia Sa Penya de s'Anyell, després la punta més Oriental de sa Serra d'alFàbia, també anomenat Puig de Son Palou i finalment el Puig des Coll des Jou.
Els hem anat fent, un a un, avui el dia ajudava molt, pràctcament sense vent i amb la temperatura ideal per caminar, pocs niguls deixaven totes les vistes netes als nostres ulls.
A la darrera de les cimes, el Jou, hem dinat, cara a la Vall d'Orient, unes bones roques planes ens han fet de cadires situades a la gran balconada. Hem tornat pels mateixos passos per baixar del Jou, fent un passet molt guapo que hi ha, pràcticament l'únic lloc que dóna un accés fàcil a dalt.
Ara ja només ens restava baixar des d'el Coll des Jou, per un caminoiet preciós ben fitat i que finalment ens duria a un cami més ample, amb moltes construccions que demostra que era una zona de treballs ancestrals dins el bosc.
En arribar a baix , i ja amb la carretera a la vista, hem fet el darrer tram per uns sementers al costat de una paret, fins que finalment hem sortit al costat del poble d'Orient. Com que teniem el cotxe al Pq. 8, hem fet els quasi 2 quilometres a peu per carretera.
En definitiva, excursió circular totalment, amb un recorregut llarg, desnivell acumulat de a prop de 1000 metres, estant 7 hores i mitja comptant les aturades.
Final feliç al Bar sa Granja d'Alaró, aon tornarem pel bon tracte i els preus asequibles, 4,8 €, un tanque, dues canyes, patatilles. 
Asssistents : Cati i Tomàs.
Mètode MIDE: 2343. Per tant la consideram MITJANA +4





PENYALS D'HONOR




PAS DES MART


ALFÀBIA OCCIDENTAL



ZONA D'ANTENES


RETOSPECTIVA ZONA ANTENES



SA MADONA DE SON BORDILS EN PLENA FORMA


SA MADONA DE SON BORDILS FENT UNA PASSA LLARGA



CIM ALGAIDA CENTRAL



SÓLLER I PORT DE SÓLLER

A SA PENYA DE S¡ANYELL



SA PENYA DE S'ANYELL

PUIG DES COLL DES JOU

EL GUARDIÀ D'ALFÀBIA ORIENTAL O PUIG DE SON PALOU



PUIG DES COLL DES JOU

L'OFRE I ES PUIG MAJOR

PAS PER ACCEDIR AL PUIG DES COLL DES JOU

ALFÀBIA ORIENTAL O PUIG DEN PALOU

PENYA DE S'ANYELL VISTA DES DEL PIUIG DES JOU

ELS CIMS MÉS ALTS DE TRAMUNTANA

VALL D'ORIENT, CASTELL D'ALARO I PUIG D'ALCADENA


ES GENERAL I SA VOCAL DE MANUTENCIÓ AL PUIG DES COLL DES JOU


COMELLAR ENTRE ELS CIMS VISITATS

BOSC QUE BAIAXA A ORIENT DES DES COLL DES JOU

SA TALAIA DELS REIS




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada