diumenge, 24 de febrer del 2019

ES GALATZÓ PER SES PLANES




Després de tornar de terres aragoneses i pirenàiques, havia preparat una ruta asequible, sense massa complicacions, la pujada al Galatzó, però en aquest cas per una de les vies menys conegudes, pel camí de Ses Planes i la vessant sud.
Hem deixat els cotxes a l'aparcament de Sa Finca Pública des Galatzó, lloc des d'on surten algunes rutes ben marcades en pla familiar. Nosaltres hem agafat la ruta de Ses Planes, una pujada per un camí de carro, de devers una horeta i que et deixa a Ses Planes, un lloc que segurament antigament fou utilitzat per conreus, ja que hi ha algunes restes de consttruccions.
A artir d'aquí, el camí es tornar amb sender molt desdibuixat, a estones fitat. Hem anat pujant, emperò hem sortit del sender abans d'hora i hem arribat aunes parets molt verticals, es podien assolir amb les mans, però per qüestions diverses, ens hem estimat fer una diagonal a mem si trovabem el camí menys complicat per asolir la carena. DE nou hem trobat algunes fites, que ara ja si ens han duit fins a la carena sense cap dificultad.
Hi ha un passat a dalt que serveix per canviar de la vessant oest a est, en aquest punt, ja es veu el cilindre del punt geodèsic i la derrera part de la pujada. Hem arribat a dalt, lloc a on hem aprofitat per dinar. Contrasta la gran quantitat de gent que hi ha a dalt, amb que no hem robat ningú, per aon hem pujat, en general la gent puja per les altres vies que venen des Boal de Ses Serveres i Puigpunyent.
Jo crec que seu esser una de les pujades més multitudinàries de la Serra.
Hem baixat per la via nord, la més utilitzada, per després dirigir-nos cap a Sa Coma d'en Vidal i baixar a Ses Cases des Galatzó. En LLuís ha baixabt en carrera i ha arribat mitja hora abans que la resta del grup.
Ruta absolutament circular, que hem realitzat amb 9 hores, amb les aturades, bastant llarga, amb un desnivell acumulat de 1000 metres. El final feliç l'hem efeftuat a Càlvia a Sa Societat.
Assistents. Juana María, Lluís, Pedro i Tomàs.
Mètode MIDE: 2334. Per tant la consideram MITJANA +4



CASES DES GALATZÓ DES DE L CAMÍ DE SES PLANES



ES GALATZÓ DES DE SES PLANES






PEUS DE PORK AL CIM DES GALATZÓ




SA MOLA DE S'ESCLOP





ANTECIM DES GALATZÓ



PAS PER CANVIAR DE VESSANT ABANS D'ARRIBAR AL CIM

A PROP DEL CIM



ES SECRETARI DE JUVENTUD Y TIEMPO LIBRE AL CIM



CELLEBRANT L'ARRIBADA AL CIM


ES GENERAL NO VA DE BROMES





BAIXADA PER LA VESSANT NORD






CREUAMENT DE CAMINS


VISTA RETORSPECTIVA DE LA VESSANT PER A ON HEM PUJAT



SA COMA D'EN VIDAL


ZONA DE PICNIC DE SES CASES DES GALATZÓ

INTERIOR CAPELLETA DE SES CASES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada