diumenge, 3 de febrer del 2019

PUIG DE MASSANELLA PEL PAS DES FORAT I PAS LLIS


Avui diumenge, un dia hivernal, fred, gèlid, per la zona de Massanella, hem realitzat una gran ruta, gentilesa del Grup Verderol-Extrem que com tothom sap, només organitza rutes de màxima dificultat, de 5 damunt 5.
Hem deixat els vehicles al Grog Blau, al costat de la presa, hem pujat per el tub que puja l’aigua i la deixa  a Sa Canaleta, un tub de quasi un metre de diàmetre que amb una bomba puja l’aigua perquè després baixi dins Sa Canaleta fins l0’embassament de Cúber, una obra de ingeriria del temps del caudillo, el Excmo . Paquito Franco.
Una vegada a dalt hem anat a cercar un sender que va per dins la torrentera que baixa fins l’embotelladora, una pujada molt empinada, dins el torrent, ple de fuaca i terra.
Després de una estona dins el torrent hem anat sortit a la llum, per pujar al Puig del Frontó de sa Mola, un dels mils catalogats a Mallorca, modest, però un mil.
Hem aprofitat per berenar a l costat de sa caseta que hi ha davall del Puig del Frontó de sa Mola i hem continuat fins el Coll del Prat, aquí ja ens hem trobat una mica de neu, o possiblement les restes de una forta calabruixada, però que havia collat. Aquest fet, ha produït, que la pujada al pas del Forat fos més perillosa, ja que llenegava bastant i hem hagut d’anar amb molta cura.
El pas no és bo de trobar, però el Gerent del Verderol, avui duia les fites molt clares i no hem tengut cap problema. Hem anat passant un a un, i enmig les motxiles amb una corda, ja que el forat no permet més que el pas de una persona que no porti res, completament vertical, i amb una sortida al buit que l fan bastant perillós. L’equip a funcionat perfectament i el pas s’ha assolit sense més dificultat.
Ja que erm a dalt hem anat fins el cim del Massanella, hi varem estar fa poques setmanes, emperò avui la ruta ha estat completament diferent. Hem dinat a dalt, ala part sud del cim, que feia una mica de recer.
Seguidament i amb una temperatura a prop de 0º, hem anat a cercar el Pas Llis, es veu que ens l’hem passat i hem baixat més del compte, per després trobar-lo, i baixar-lo amb l’ajuda de una corda, ja que la pendent és molt empinada i vertiginosa, amb el risc avui afegit de la neu. La majoria t’encoratges que hi havia, han desaparegut, en un segon tram, hem tengut que passar la corda per una roca.
Ara ja només ens restava, anar sense perdre alçada al Coll del Prat i baixar pel camí que duu a la Font del Prat, enmig hem pogut veure l’estupenda Font de Ses Tosses den Gallina.
Ja pràcticament amb fosca negra hem arribat a la carretera, fent el darrer tram amb llanternes i frontals. Per tant la ruta ha estat circulat, amb un desnivell acumulat de uns 1000 metres, una distància bastant llarga i un temps de 9 hores i mitja, comptant les aturades i el pas dels passos.
Assistents: Nataly, Cati, Lluís, Humberto, Manolo, Pedro i Tomàs.
Mètode MIDE:  4454. Per tant la consideram MOLT DIFÍCIL +1


EMBASSAMENT DES GORG BLAU



TUB QUE PUJA AIGUA A SA CANALETA






PUIG DE SES VINYES I PUIG MAJOR








ABOCAMENT D'AIGUA DEL TUB A SA CANALETA




ES BRIGADA PASSANT SA CANALETA




GRUP VERDEROL EXTREM AL PUIG DEL FRONTÓ DE SA MOLA

COLL DEL PRAT

PUJANT AL PAS DES FORAT

ARRIBANT AL PAS DES FORAT





CASA DE NEU



DINS ES PAS DES FORAT





SORTINT DES PAS DES FORAT


EL BUIT DARRERE ES PAS DES FORAT




ES BRIGADA AL CIM DE MASSANELLA





HERBES GLAÇADES



ES GENERAL AL CIM DES MASSANELLA

COLL DES PRAT VIST DES DEL CIM


BAIXANT PEL PAS LLIS

ES GALILEU


VISIÓ DEL LA PRIMERA PART DEL PAS LLIS




SEGONA PART DEL PAS LLIS


VISTA INTEGRAL DEL PAS LLIS







FONT DE SES TOSSES DEN GALLINA

FOTOS CEDIDES PEL GERENT DEL VERDEROL-EXTREM
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada