dimarts, 9 d’abril del 2019

CAP DE CATALUNYA-CINGLE DE BUFARANYES



M'he aixecat per anar a fer la ruta que finalment he fet, però la veritat és que quan passava per Pollença, amb tota la Serra completament tapada de niguls, llampejant i fent calabruix, no semblava que la podria dur a terme.
He deixat el cotxo a la vorera de la carretera entre els quilometres  12 i 13 de la carretera de Formentor, acabava de fer calabruix, però de cop s'ha aturat, m'he posat la roba d'aigua i he sortit cap el Cap de Catalunya, a mesura que anava caminant, els niguls han desaparegut i ha sortit el sol, però el vent bufava fresc.
Quan ja arribava a dalt m'he topat amb un grup molt numerós, que després tornaria trobar  quan m'he dirigit al Cingle de Bufaranyes.
He arribat al punt més alt i després fins la punta del Cap, que presenta unes magnifiques vistes al Far de Formentor. He desfet el camí fins el collet, que separa el cap del següent puxet que hi ha al costat. Des d'aquest collet he anat cap el Puig de s¡Almangra, una vegada he arribat a dalt, he baixat per anar a cercar el Coll de l'Home.
He anat fent la cresta a estones i a estones pel costat, per finalment arribar al Coll de l'Home que permet baixar per una rosseguera a les Carotes de Bunfaranyes, situades en la punta de Ses Fonts Salades,  i després pujar pel costat de la cinglera, a on hi ha la màxima concentració de Peonies de tota Mallorca, avui les flors no estaven en la seva màxima esplendor, ja que entre la puja i que possiblement encara els hi manca alguns dies per florir del tot, però hi havia una gran quantitat de plantes.
He continuat per la cinglera, fins que he tengut que passar pel pas del Cingle de Bufaranyes, no massa exposat, però amb una bona caiguda. El terreny és feixuc, poc fitat, difícil. En un moment determinat ja he pogut veure l'Illeta des Colomer, la mateix que es veu des del Mirador, però del costat oposat.
Al poc temps m'he trobat amb el Forat, que és la referència per trobar el pas de pujada, però jo avui he pujat pel Forat, amb algunes trepades i entrant per la part dreta no m'ha donat massa problemes, però al anar tot sol no volia prendre massa riscos.Una vegada superat el forat, ja venia la baixada cap el cotxo, per una torrentera.
En resum, una de las grans rutes de Mallorca, diferent, i que a n'aquesta època té l'afegitó de la floració de les peonies, realitzada en sis hores i mitja, desnivells diversos, però molt complicat donar una xifra, possiblement uns 800 metres acumulats, circular i sobretot amb el misteri de tenir en una bona part del recorregut les carotes que t'observen, com si fossin dos amants que quedaren retratats a la pedra des de fa mils d'anys.
Assistent: Tomàs.
Màtode MIDE: 4453: per tant la consideram DIFÍCIL +4


CALA FIGUERA









EL FUMAT


EL FUMAT

SA ROCA BLANCA

ES GENERAL AL CAP DE CATALUNYA


SA ROCA BLANCA I EL FUMAT


FAR DE FORMENTOR

VISTA DEL CAP DE FORMENTOR DES DEL CAP DE CATALUNYA






PUNTA DE LES ANTENES







PRIMERA VISTA DE SES CAROTES



DETALL DE SES CAROTES

CAROTES DE BUFARANYES



RETORSPECTIVA DE LA BAIXADA


CINGLE DE BUFARANYES

PUNTA DE SES FONTS SALADES




SES CAROTES DE BIAIX




PEONIES 1



PAS DEL CINGLE DE BUFARANYES


COVES FANTÀSMAGORIQUES


PEONIES 2

PEONIES 3

PEONIES 4

PEONIES 5

PEONIES 6

PEONIES 7

RETORSPECTIVA DE TOTA LA CINGLERA RECORREGUDA






ES COLOMER

FORAT DE PUJADA


DINS EL FORAT



FORAT VIST DE DALT


PAS DE PUJADA MOLT A PROP DEL FORAT

EL PAL

TORRENTERA DE BAIXADA CAP A LA CARRETERA

4 comentaris:

  1. Bona ruta Tomas, noltros i anirem disapta, mem si el Sol encalenteix y floreix cualque peonie mes, Per cert estas segur que sa cova que has etiquetat es sa cova des Morts? deman aixo perque se fotos que yo he vist de sa cova no se pereixen a sa que mostres... (Som en Toni Sureda (Socay))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Toni, vaig veure algunes covasses més, la veritat és que ho vaig posar una mica al vol, segurament tens raó i no és aquesta. Per altra banda, mirant els mapes, he vist que he comès un altre error, no vaig passar per s'Almangra, que sembla que és una gran roca que hi ha més a prop de la mar enmig de la cinglera anterior a la de Bufaranyes. A mem si teniu sort, jo crec que si no plou i surt el sol, ho trobareu molt més florit, enguany hi ha una gran quantitat de plantes, pot ser un gran espectacle.

      Elimina
  2. Gracies Tomàs, ses senyes que tenc per arribar son per sa banda des sa zona des Pla de ses arenes, deves on as trben el restes des poblat. un dia anre a cercarle.

    ResponElimina
  3. És com fa uns dies, vaig passar per un avanc, el vaig etiquetar tal com més o manco estava situat al mapa, i en arribar a casa, vaig veure fotos i no ho era, és complicat a vegades situar certs elements dins els espais.

    ResponElimina