diumenge, 7 d’abril del 2019

PUIG DEL FRONTÓ DE SA MOLA-SERRA DELS TEIXOS-PUIG DEL PRAT-SA TRONA


La ruta d'avui ha tengut el Gorg Blau, com a gran referència, ja que quasi tot el temps l'hem tengut a la vista. Hem deixat els cotxos a dos llocs diferents per no tenir que trepitjar  asfalt, la sortida ha estat des de l'acuducte a on hi ha el desviament a Sa calobra. Teniem que ser 5, però finalment hem estat dos, diversos problemes de derrera hora han provocat tres baixes.
Hem caminat uns 200 metres per la carretera, en direcció Lluc, per tot d'una agafar a ma dreta la pujada que surt de l'embotelladora Font Major i que arriba al Coll des Telegraf, hem fet una via diferent a les dues més conegudes, ja que no hem pujat pel Comellar, ni pel sender que surt del tub que aboca aigua a sa caneleta, nosaltres hem pujat el Castellot des Coll per la Cresta i hem anat a cercar el Pas de sa Banya, batiat fa uns anys pel  Boc des Molinar, al no coneixer-li nom cristià adjudicat.
Hem passat per dit pas, per sense perdre alçada, anar a fer el primer mil del dia, el Puig del Frontó de Sa Mola, situat just damunt una barraca, en la qual hem aprofitat per berenar, ja que el fred que feia avui era considerable. Hem continuat pujant, fins el Coll des Telegraf, i sense aturar hem seguit fins el Coll del Prat, visitant les casestes de neu que hi ha per aquestes contrades.
Una vegada en el Coll del Prat, hem tombat a ma dreta, per cercar la carena de la Serra dels Teixos, que hem realitzat de forma integral, sense quasi cap vista, ja que la boira ens tapava ambdos costats, no hem pogut veure en tot el dia, ni el Massanella ni el Puig Major, en alguns moments, no ems veiem ni a nosaltres mateixos, una mica més  tard  ha anat aclarint.
La Serra dels Teixos va en paral·lel al Comellar del Prat, el darrer Puig  de la Serra és el del Prat, l'hem baixat per la dreta en direcció de la marxa i ens hem topat amb l'avenc des Gorg Blau, amb acaiguda vertical de uns quants metres, convé no caure-hi.
Hem anat a cercar el collet que hi ha entre el Puig del Prat i Sa Trona, per pujar aquesta derrera per la seva dreta en direcció de la marxa, així tancàvem el cicle de cimets de més de mil, en total cinc que avui hem realitzat.
La Baixada, ha estat l'habitual fins arribar a sa caneleta, l'hem travessada per un pontet habilitat a tal efecte i hem caminat una estona al seu costat fins agafar el tirany que ens duria fins el refugi del Gorg g Blau, a on teniem el cotxo.
Per tant, ruta absolutament circular, amb un desnivell acumular de uns 900 metres i un temps amb aturades de set hores i 20 minuts.
Assistents: Cati i Tomàs.
Mètode MIDE: 3444. Per tant la consideram DIFÍCIL +3

PUJADA DES DE L'EMBOTELLADORA  FONT MAJOR

PUJADA MOLT VERTICAL




GORG BLAU I PUIG DE SES VINYES

SA VOCAL DE MANUTENCIÓ AL PAS DE SA BANYA

PAS DE SA BANYA




MOLTA BOIRA A LA SERRA DELS TEIXOS


PEUS DE PORK AL PUIG DEL FRONTO DE SA MOLA


INTERIOR DEL PORXO, MOLT NET I BEN ACONDICIONAT

PUIG DEL FRONTÓ DE SA MOLA

COLL DES TELEGRAF

SERRA DELS TEIXOS


CASA DE NEU

2º CASA DE NEU


PEUS DE PORK A LA SERRA DELS TEIXOS

UNA PASSA LLARGA







PUIG DEL PRAT

PUIG DE SES BASSETES





PEUS DE PORK AL PUIG DEL PRAT


AVENC DE L'ANY NOU ???

SA TRONA

CÚBER

SA VOCAL DE MANUTENCIÓ

PEUS DE PORK A SA TRONA

PUIG DEL PRAT DES DE SA TRONA

ES PUIG MAJOR NO S'HA DEIXAT VEURE, AVUI


A L'ESQUERRA EL TOSSALS VERDS



ES GENERAL HA PASSAT MOLT DE FRED





SEQUEDAT EXTREMA AL GORG BLAU

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada