diumenge, 31 d’octubre del 2021

BARRANC DE SON CIFRE

 


Ruta matinal a uns 10 quilometres de Manacor, en un espai únic, el barranc de Son Cifre.Hem deixat el vehicle en un petit espai habilitat a la carretera, devers el PK 10,2 de la carretera que va de Manacor a Sa Colònia de Sant Pere, hem caminat unes passes i hem baixat al cau del torrent en el lloc que passa per la carretera, encara que hi ha uns metres de desnivell, no presenta cap dificultat, hem caminat uns metres i ens hem situat just davant el pont de la carretera, lloc a on podem dir quer començam la ruta.

La ruta no presenta cap problema ni pel que fa a la orientació, ni pel terreny, simplement s’ha de seguir el cau del torrent o els senders que s’han anat formant pel pas de les persones humanes, des del primer moment quedes impactat per la bellesa del lloc, a poc metres de començar a caminar, hi ha una cova que és un espai protegit, ja que s'hi han trobat restes dels primers habitants de l’illa.

A partir de la cova, un seguit de recons, balmes, roques foradades, plantes i altres fenòmens et duen a un espai únic, de pel·lícula, només amb una taca, la brutor que hi ha dedins alguns espais, fruit de la ma humana, del desordre emocional i psíquic que sofreixen totes aquelles persones que llancen escombraries als espais naturals i que en aquesta ocasió es mouen per la força de l’aigua i per la desídia dels que haurien d’anar a fer net i no ho fan.

Hem caminat dins el torrent fins arribar a una paret amb tres forats que formen una espècie de cara, molta gent es veu que segueix i arriba  la carretera de Petra, però nosaltres hem fet la tornada pel mateix lloc, fet que ens ha permès veure i observar racons diferents i una nova perspectiva del lloc. De fet, després de la carota de pedra hi ha una barrera metàl·lica que barra el pas, suposam que  és zona privada.

Hem aprofitat per a berenat a prop de la zona i continuar la marxa. Hem visitat algunes balmes i covasses de la zona, i sobretot hem vist moltes tortugues, segurament més de 20, és un paradis per a les tortugues.

Com sempre i de forma justa vull fer una reflexió, a la tornada ens hem creuat amb algunes persones, hi havia un grup de 5 amb dos cans,  el Barranc de Son Cifre, no és un lloc per anar amb cans, es una reserva natural d’algunes espècies, com són les tortugues mediterrànies que  s’estressen molt amb la presència dels cans, per tant no anar de cap manera amb  cans i molt manco amollats per la zona, és una irresponsabilitat i una manca absoluta de empatia amb els animals que tenen el seu habitat a la zona.

En acabar, hem anat a fer el final feliç al restaurant Es Cruce,a base de caragols, llengua amb tàpares i arròs brut regat amb vi de Llucmajor, merengada de postres  i rebentat de Baileys i Amazones, tot un plaer desprès de unes hores de caminar.

 En resum, ruta d’anada i tornada de 7 quilometres de distància, sense desnivell a ressaltar, realitzada en 3 hores i 50 minuts comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2233. La consideram MITJANA +2


COMENÇAM......

PONT DAVALL LA CARRETERA

COVA QUE FOU HABITADA PELS ANCESTRALS





ESPECTRE DE LA MADONA DEL PSIQUIÀTRIK




TORTUGUES A TOT ARREU



ZONA ARENOSA






COVASSES

ES GENERAL RIGOR I DISCIPLINA.



MÉS COVASSES



ESPESCTRE DE PEDRA







VERDOR


TORTUGUETA MICROBIÓTICA


ES GENERAL AL CRUCE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada