dimarts, 22 de desembre del 2020

VOLTA CIRCULAR A LA MOLA DE SON FERRANDELL

 


Avui hem sortit amb el Grup dels Dilluns, encara que fos dimarts, són coses d’aquesta vida que a vegades succeeixen, metàfores i oxímorons.

Hem deixat els vehicles a la segona entrada que hi ha a la carretera de Valldemossa cap a Esporles, de la urbanització Sangri-la, curiós nom, que entre altres significats és una regió extensa i fosca de la lluna de Saturn, o un lloc fictici de les terres asiàtiques. En qualsevol cas, la urbanització, està en estat deplorable, com també la de Son Olesa, quines ganes de urbanitzar aquests llocs que haurien de ser garriga.

Hem pujat per una pista asfaltada amb un estat lamentable, per arribar a un portell obert amb tot tipus de indicacions falses i negatives, quin desgavell, per aquest camí més tard tornaríem.

Al costat esquerra d’aquest portell hi ha un camí amb barrera, per aquest lloc hem anat, anant a cercar passar per davall de les parets que envolten la Mola de Son Ferrandell, primer en baixada i després en forta pujada, hem passat per dos forns de calç i altres construccions de la Mallorca antiga, fins que hem arribat a un passet que ens ha dirigit a un paret seca, al que just davant hi havia un coll de tords amb uns escalons.

Hem passat per damunt la paret i ja ens hem trobat molt a prop del GR, però nosaltres hem seguit sense traça definida travessant tota la part més baixa de sa Mola, fins que definitivament si que hem agafat una estona el GR direcció Esporles, hem sortit una estona del GR, per anar a investigar una mica per un comellar, que definitivament ens ha deixat al Coll de Sa Basseta.

Des del coll hem baixat fins el camí que hi ha asfaltat, aquí hem decidit anar a tancar la volta a sa Mola per aquest camí, a on hi ha un cotxo negre abandonat i un vermell estavellat dins l’alzinar, quina vergonya de governants que permeten que durant dècades la ferralla estigui enmig dels boscos, sense recollir-la, vos tendria que caure la cara de vergonya, és veritat que el malpartit que ho fa és un delinqüent ambiental, però per això estan els representats del poble, per solucionar els problemes, no per fer el gambirot.

Finalment hem arribat a la barrera que he mencionat al principi, tancant el cercle i fent el darrer tram per baixar fins els cotxos. Hem decidit que ens mouríem amb els vehicles fins el Mirador de sa Moneda, situat a l’ Urbanització George Sand per dinar i celebrar les festes.

Després de alimentar-nos i deleitar-nos amb un assortiment de bombons de xicolati, la gerent del Grup, Donya Marga, ha fet el clàssic discurs de Nadal, molt emocionant recordant totes les penúries que ens ha tocat viure en aquests temps de pandèmia.

Per tant, ruta matinal circular de 8 quilòmetres de distància, amb un desnivell desconegut, realitzada en 4 hores, aturant per a berenar.

Assistents: Maria Antònia, Marga i Tomàs.

Mètode MIDE: 2333. Per tant la consideram MITJANA +3

CAMINANT PER LA PART NORD DE SA MOLA DE SON FERRANDELL

BOLET

FORN DE CALÇ I GRAN ROCA

FORN DE PA

SEGON FORN DE CALÇ

PASSET PER ACCEDIR A DALT DE SA MOLA


VESSANT EST DE SA MOLA


ALJUB

COMPLICAT TREURE AIGUA AMB AQUEST POAL


VESSANT OEST DE LA MOLA

GALATZÓ AL FONS


SA BASSETA DEL COLL DE SA BASSETA

FERRALLA ENMIG DEL BOSC


MOLA DE SON FERRANDELL


TORRE DE SA MONEDA

EL GRUP DELS DILLUNS AL MIRADOR DE SA MONEDA

FOTOS CEDIDES PER NA MARGA I NA MARIA ANTÒNIA









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada