dimarts, 3 de març del 2020

CALÓ D'ES MORO A CAP SALINES


Sortida d'avui dimarts amb el Grup dels dilluns, és com El Jueves, la revista que sale los miércoles.
La idea era fer la ruta des del Caló d'es Moro fins el Cap Salines, i per això hem quedat al Cap Salines, per anar amb un cotxo fins a Cala s'Almonia, des d'on hem començat.
Hem retrocedit una mica per anar fins el Caló d'es Moro, hem pogut veure el Moro amb el seu Harem, totes les senyores nadaven nues, això sí duien el Burka posat.
Des del caló hem anat vorera la mar fins el camí que surt des de Cala s'Almonia, hem passat per damunt les roques, i finalment hem accedit al camí.
Ara ja era seguir la senda, ben marcada, i sempre agafant els senders que més a s'apropaven a la mar, fins que hem decidit anar a una cova, situada una mica terra endins.
Gràcies a la destressa de na Marga amb el mòbil, hem localitzat la cova, molt complicat trobar-la, ja que està situada en un lloc amb moltes herbes i a ras de terra.
La decepció ha esta trobar-la clausurada, la boca a on es podria accedir a peu tapada amb unes roques i el forat per a on es podria accedir amb corda, tapat amb xarxa metal·lica i un tronc molt pesat damunt, en tot cas hi havia un cartell a on avisava de la necessitat de tenir permìs per poder accedir-hi. Tenim permís del Senyor de Can Puça, que ens va dir que pòdríem passar per allà a on volguéssim.
Bé, com no ha anat bé el tema de la cova, hem tornat cap a la mar, hem trobat un sender que ens ha situat just damunt una torrentera, que hem pogut salvar plàcidament.
Després de la torrentera hem seguit pel sender, hi ha una bifutcació, la de la esquerra va per la vora de la mar, l'altre per l'interior,  totes duen a un gran camí que et deixa a les escales que baixen al caló dels Marmols.
Actualment sense arena, es veu que la mar se l'ha menjada, roques i algas en una caleta paradísiaca.
Hem aprofitat per dinar a damunt les roques del caló, avui hem pogut degustar entra altres, les famoses Rosquillas de Somontano, duites espcialment per l'ocasió de terres aragoneses.
Hem estat una bona estona, per després sortir del caló per un senderet en forta pendent.
Hem seguit aquest sender en la segona part de la ruta, ara sense deixar per res d'anar al costat de la mar, quan més ens atracavem a Cap Salines, més fort bufava el vent, la mar feia por.
Hem arribat al Far i hem donada per acabada la ruta a peu, però teniem que anar fins el cotxo que havíem deixat al començament i hem aprofitat per fer un final felíç a un bar de LLombards a on una nit d'estiu en Tomeu Penya, va embarazar una ciutadana després de cantar en una verbena.
En resum, ruta lineal de uns 12 quilometres, sense desnivell, realitzada en 5 hores i mitja, comptant aturades.
Assistents: Marga, Maria Antònia, Max i Tomàs.
Mètode MIDE: 2213. Per tant la consideram FÀCIL +4.

CALÓ D'ES MORO



CALÓ D'ES MORO

CALA S'ALMONIA






ANTIGUES CANTERES DE PEDRA DE SANTANYI

Añadir leyenda


BARRACA

BOCA DE LA COVA


ACCÉS A LA COVA MOLT TAPAT

FORN DE CALÇ


TOPRRENT

ARRIBANT AL CALÓ DELS MARMOLS


GRUP DELS DILLUNS AL CALÓ DELS MARMOLS


PUJNAT PER LA RAMPA 


VISTA SUPERIOR DEL CALÓ









COVASSA MARINA



LA MAR ENFURIDA





GFAR DE CAP SALINES



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada