dijous, 17 de febrer del 2022

LLANOS DE HOSPITAL A PLAN DE ESTÁN (RAQUETES)



Després de pernoctar al Hotel de LLanos de Hospital, hem sortit per la pista d'esquí nordic cap el Plan de Están, aquesta pista está habilitada pels que fan esquí nordic,  l'estació cobra un Forfait als practicants d'aquest esport per  a poder accedir-hi. La resta de persones que fan altres modalitats, caminar, raqueres o esquí de muntanya, han d'anar al costat de les marques utilitzades pels esquiadors i que el vespre es fan amb una màquina.

Per tant nosaltres hem anat pel costat habilitat per anar amb raquetes, encara que també s'hi podia caminar sense elles la mar de bé, si se surt de la pista la cosa es complicava, ja que el fort sol avui feia que la neu estigués molt blana i al haver zones amb més de 1 metro és fàcil enfonar-se.

La ruta no te cap complicació de cap tipus, es segeuix la pista, després del Plan del Están , es puja una mica i hi ha la Besurta, des d'on es pot anar al reefugi de la Renclusa i a Aigualluts,   i evidentmemnt a totes les grans ascensions de la zona.

Hem aturat damunt una roca a on hem berenat una mica i hem tornat a Llanos de Hospital per la mateixa pista. Hem fet el final feliç al bar de l'hotel. Qui no hi ha estat, que hi vagi, és un lloc que val la pena, en el mateix cor del pirineu, als peus dels grans colossos.

En resum, ruta de uns 6 quilometres feta amb raquetes, amb un desnivell positiu de 200 metres, no hem comptat el temps, ja que hem anat a fer proves i gaudir de les vistes.

Assistents : Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2112. La consideram FÀCIL +2

SA MADONA DEL PSIQUIÀTRIK EN ACCIÓ
LA PISTA D'ESQUI NÓRDIC PERFECTAMENT HABILITADA
LES GERMANES DE PADERNA TREUEN EL MORRO
PLAN DE ESTÁN
TUCA DE PADERNA
ES GENERAL AVANÇANT
LES TRES GERMANES DE PADERNA
PLAN DE ESTÁN
AL FONS LA VALL DE REMUÑE
PICO SALVAGUARDIA
TUCA DE LA MONTAÑETA
ARRIBANT A LLANOS DE HOSPITAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada