diumenge, 13 de febrer del 2022

MURALLES DE FINESTRES



Avui hem pernoctat a Lleida , per anar cap a Estopiñan del Castillo, uns metres abans d'arribar al poble, surt una pista sense asfaltar que va al poble de Finestres, arribam al Puente de Penavara, a on deixam el cotxo, segons la infgormació que tenim, apartir del pont la pista es complica molt.
Començam a caminar per aquesta pista en direcció al poble abandonat de Finestres, un de tants d'aquesta Espanya estranya a on s'abandonen pobles i la gent es va acumulant a unes ciutats cada vegada més cares i fastigoses.
El camí, molt ben senyalitzat no te cap problema d'orientació, transcorr sempre al costat de l'embassament de Canyelles, el segon més gran de tota la conca e l'Ebre, en molts de moments es present a la ruta i les seves aigues presenten un fabulós color turquesa.
Arribam al poble abandonat de finestres i l'anam visitant, només resta una casa en peu, les altres estan totes en runes. Des del Poble anam a visitar l'ermita de san Marcos, aon hi ha un excel·lent mirador.
Des del mirador tenim unews bones vistes de l'embassament, però sobretot de les fabuloses Muralles de Finestres, unes formacions geològiques del Triàsic, que presenten en paral·lel unes formacions rocoses que semblen muralles contruides pels humans. Un lloc singular i de una bellesa extraórdinaria.
Aprofitam per barenar al costat de l'ermita, després ens dirigim cap a les muralles, per veure-les des de vessants diferents, podem veure una altra ermita, la de San vicente, construida enmig de les formacions rocoses i tornam al poble, per seguidament fer el camí fins el Puente de Penavara pel mateix camí de l'anada.
En resum, ruta d'anada i tornada de 14 quilometres de distància, amb un desnivell irrelevant, realitzada en 4 hores i 25 minuts..
Assistents: Magdalena i Tomàs.
Mètode MIDE: 2123. La consideram FÀCIL +4




EMBASSAMENT DE CANELLES





CREU DE FINESTRES


ESGLÈSIA DE FINESTRES

CARTA DE NA PATRO DE FINESTRES

ES GENERAL A FINESTRES

PLAÇA DEL POBLE


ÚNICA CASA EN PEU DEL POBLE






MURALLES DE FINESTRES


FINESTRES DES DE L'ERMITA DE SAN MARCOS

ERMITA DE SAN MARCOS

INTERIOR ERMITA

EMBASSAMENT DE CANELLES


GRUP DE MUNTANYA PEUS DE PORK A LES MURALLES DE FINESTRES









IMPRESIONATS FORMACIONS GEOLÒGIQUES




VISTA LATERAL DE LES MURALLES

ERMITA DE SAN VICENTE ENMIG DE LES MURALLES





RENTADORS DE FINESTRES


AIGUES TURQUESA

PUENTE DE PENAVARA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada