divendres, 19 d’agost del 2022

DES CAP BLANC A CALA BELTRAN



Avui ens hem aixecat a les 6 per a poder caminar una mica, aquest estiu no dóna treva i les pluges no han fet minvar en absolut les temperatures, que a més a més sembla que aniran en augment els propers dies.

Hem deixat el vehicle al Cap Blanc, al lloc habilitat a uns 200 metres del far, hem anat fins el far i hem botat per l’esquerra , trobam tot d’una una xarxa metàl·lica que només deixa un escassos metres per caminar entre ella i els penya-segats, a més a més han sembrat l’espai de cartells de propietat privada, sembla que els militars varen vendre i els nous propietaris estan molt preocupats, no fos que els hi robin qualque pedra!!

Bé, hem seguit fins la Torre des cap Blanc, en bon estat i hem seguit pel sender del litoral, fins arribar al límit de l’antiga zona militar, hi ha un pas per botar la paret o també pel lateral. El camí molt trepijat i amb fites és molt bo de seguir, passam per un portell, hi ha una barrera de ferro sense pany.

El camí arriba a una petita cabanya de pedra i segueix per sortir a un camí ample amb graveta, pel que caminam poc, ja que tornam sortir en arribar a una gran fita per la dreta per un camí també amb graveta però més estret, fins que arribam a una corba i a ma dreta veiem una fita que ens duu fins Cala Beltran. Alternativament es pot anar per la zona rocosa al costat del mar, també arrivaríem a la Cala fent una mica de voltera.

Tant aquest accés, com l’altre pel que hem sortit en partir, són un escusat,  evidentment no estic en contra que la gent cagui i pixi, però si que se’n poden dur els papers i els tovallons que utilitzen per fer aquestes tasques. No és gens complicat, és fa un paquetet petit i es fica en una bosseta o en un apartat de les motxilles, la majoria duen una petita xarxa al lateral que va molt bé per això, en arribar a una paperera es diposita allà, és tan senzill com fàcil. La majoria actuam així, però aquesta minoria que no ho fa, espatlla l’entorn i contamina, més que mai es pot dir allò de “cagar i deixar el paper”.

Bé, en arribar a la cala, ens hem donat un bany,  l’aigua estava més o manco neta i no hi havia grumers. La tornada l’hem efectuada pel mateix camí i el sol ja començava a picar fort.

En resum, ruta d’anada i tornada de 7,5 quilometres de distància, plana, efectuada amb 4 hores comptant aturada de nedar.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 1212. FÀCIL +2

ULTRALLEUGER PASSA PER DAMUNT EL FAR

TORRE DES CAP BLANC
NO PASSEU, QUE ES MEU !!!
RUNES D'ANTIGA CONSTRUCCIÓ MILITAR
BARRACA DE PEDRES
CALA BELTRAN
ES GENERAL, EQUILIBRI I JUSTÍCIA
CABRERA
CAP BLANC
FORMES CURIOSES
POSSIBLEMENT LA BARRACA DEL TORRER
ANTIGA ZONA MILITAR

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada