dilluns, 8 d’agost del 2022

SALTO DEL BIERGE (RIU ALCANADRE)




Per a dur a terme aquesta ruta, he anat fins el poble de Bierge, situat en el Parc natural de la Sierra y los Cañones del Guara. El salto de Bierge està a poc més de un quilòmetre del poble i és una presa artificial de 9 metres d’alçada que s’ha convertit en un lloc molt visitat per les possibilitats que dóna de bany.

He aparcat en el lloc habilitat, hi ha un bar restaurant  i unes escales que baixen al Salto. En primera instància m’he duit una gran decepció, ja que actualment no deixen estar a la part de baix del bot, ni tan sols poder botar-lo, tota aquesta part roman tancada, i no sé el  motiu.

L’ajuntament de Bierge només deixa entrar a la zona a 250 persones cada dia, per tant convé reservar els bitllets si hom hi vol anar i assegurar-se entrar. ecost és de 3€ pp, els nins no paguen. Després de la decepció ha vengut una grata sorpresa, ja que el riu Alcanadre abans del salto, i fins la zona esportiva torrentera, és una gran piscina de uns 2 quilometres i mig de llargària. Aquesta és la zona que avui he fet, tot el temps dins l’aigua, a vegades t’arriba al turmell i altres et tapa completament.

Per tant, per fer el recorregut el millor és dur un bidó o una motxilla estanca, sabates velles de caminar, beure i menjar, i una camiseta de màniga llarga i gorra, ja que el sol pega de ple tot el temps. Jo, no anava preparat, ja que no m’esperava que el riu fos així, però he anat cercant les zones menys pregones i si era necessari aixecava la motxilla per damunt el cap. En tot moment es va fresc i hi ha un caramull de bones zones per bany.

He arribat al punt a on el torrent s’estreny i es recorregut per barraquistes, n’he trobat a molts. Al arribar a quest punt, he aprofitat per berenar, donar-me un bon bany i tornar enrere pel mateix camí.

En resum, ruta dins el riu Alcanadre d’anada i tornada de 5 quilometres de distància, sense desnivell, realitzada en 2 hores i mitja, comptant aturades.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 2132. FÀCIL +4

SALTO DEL BIERGE

ZONA DE BANY ABANS DEL BOT
CAMINANT PEL RIU
EL GENERAL DINS EL RIU
ARRIBANT A ZONES PREGONES
EL RIU ES VA ENCAIXONANT
AIGÜES TURQUESES
ELS BARRANQUISTES BOTEN
FINAL DE LA ZONA PLÀCIDA
DINS L'AIGUA
INICIANT CAMÍ DE TORNADA
ZONA POC PROFUNDA
ABANS DE LA PRESA ÉS UNA GRAN PISCINA
EL GENERAL FRESQUET, RIGOR I DISCIPLINA
EL SALTO VIST DES DEL PONT DE LA CARRETERA
L'ALTRE COSTAT DEL PONT
ZONA CLAUSURADA DESPRÉS DE LA LÍNIA BLANCA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada