dimecres, 12 d’abril del 2023

TORRENT DE MORTITX-TORRENT DE S'HORT DES MOLÍ



Hem deixat els vehicles a l’entrada de la finca de Mortitx, entram dins la finca, passam per davant les cases i les bodegues i agafam el camí de Ses Basses, fins que arribam al desviament a ma dreta que ens indica el Torrent de Mortitx.

Caminam per un sender ,molt atupit de carritx, fins que arribam a l’entrada del torrent, no hi ha pèrdua, anam baixant pel torrent que està sec a n’aquesta zona, fins que arribam al creuament de torrents, a ma dreta segueix el de Mortitx i a ma esquerra el de s’Hort des Molí.

Entram a n’aquest darrer en pujada, fins que arribam a un primer gorg, que es pot franquejar per la dreta, després hem de posar mans i anar alerta amb el verdet.

Seguim, fins que arribam a un segon gorg, aquest no es pot franquejar, al no anar preparats per passar per dins, decidim tornar enrera pel mateix camí d’anada.

En arribar a dalt, a on comença el torrent de Mortitx, sortim cap a la dreta i anam a cercar la zona des Molí, una mica per davall de les preses d’aigua, la zona molt destartalada pel recent temporal, aturam a unes balmes que hi ha  ala zona i cercam una sortida possible cap a la presa, que no trobam assequible, per tant, tornam pel mateix camí fins les cases de Mortitx.

En definitiva, ruta d’anada i tornada de 10,7 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 250 metres, realitzada en 6 hores i 23 minuts comptant aturades.

Assistents: Marga, Manolo, Miquel Àngel i Tomàs.

Mètode MIDE: 2343. MITJANA +4


ENTRADA DEL TORRENT DE MORTITX
ENTRAM AL TORRENT DE S'HORT DES MOLÍ
PRIMER GORG
GORG SEGON
DINS EL TORRENT DE S'HORT DES MOLÍ. VA PER TU LLUÍS.💖💖💖
ZONA DE DALT DEL TORRENT DE S'HORT
PUIG DE SES PARADES
BALMES DE S'HORT DES MOLÍ
TOMIR AL FONS
VINYES DE MORTITX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada