dissabte, 1 d’abril del 2023

PONT DEN GIL-SA FALCONERA


Anam a les urbanitzacions situades al nord de Ciutadella, fins arribar a Calespiques, a on acaba la zona urbanitzada. Deixam el vehicle i seguim els senyals del Camí de Cavalls, al poc trobam el Pont d’En Gil a ma esquerra, situat en una sortida al mar de la terra, a on la natura ha creat un gran arc de roca.

Seguim pel camí de Cavalls , passam per una zona que sembla militar que deixam a l’esquerra i en lleugera pujada arribam a Sa Falconera, un mirador esplèndid que ens ofereix unes bones vistes fins a Punta Nati.

Seguim pel camí, ara en baixada i després tornam pujar una mica, passant pel costat del modest Puig de sa Ruda, des d’aquí divisam una naveta de forma piramidal amb abeuradors pels animals, i arribam fins aquest lloc.

Aprofitam per a berenar i tornam pel mateix camí fins a Sa Falconera, a on abandonam el Camí de Cavalls, per anar fins a ses bateries de Bajolí, conjunt de velles construccions abandonades i algunes bateries, arribam a una torre de vigilància, amb una construcció al lateral en runes, es pot pujar a la torre per una escala lateral de pedra, però a dins trobam l’accés al terrat anul·lat.

Des de la torre tenim vistes de les urbanitzacions i en primer terme hi ha un hipòdrom, baixam fins un camí que ens duu fins el Pont d’en Gil, a on tancam el cercle i al poc arribam al vehicle.

En resum, ruta semi circular de 6,5 quilometres, sense desnivell, realitzada en poc menys de 3 hores comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2222. FÀCIL +4.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada