dimarts, 2 de maig del 2023

DE VALLBONA DE LES MONGES AL SANTUARI DEL TALLAT


He pernoctat a Vallbona de les Monges, poble que alberga un dels tres monestirs que constitueixen la denominada Ruta del Cister, un GR de 105 quilometres que amb un camí circular uneix Vallbona de les Monges, Poblet i Santes Creus.

El camí es pot començar a on es vulgui i es pot fer en el sentit que més convingui, jo he anat direcció Poblet, està molt ben senyalitzat, no té pèrdua, si hom duu un mapa del camí molt millor, però no sembla necessari per la gran informació, marques, fites i senyals que anam trobant.

He sortit del poble en lleugera pujada, arribant a un mirador a on es troba una creu, des d’aquest punt es domina el poble, he seguit pel camí, es va passant per caps de conreus, amb molta vinya. Es passa pel poble de Monblanquet.

Després de passar pel poble, he seguit pel GR, però al cap de una estona l’he deixat per dirigir-me al Santuari del Tallat, situat damunt un petit turó, he visitat el santuari per defora, una bona part està en runes i he trobat unes instal·lacions militars, que formen part de una amplia  xarxa que hi ha per la zona i foren construïdes pels republicans. La tornada a Vallbona l’he efectuada pel mateix camí.

En resum, ruta d’anada i tornada de 17,5 quilometres, amb un desnivell de 340 metres, realitzada en 6 hores.

Assistent : Tomàs.

Mètode MIDE: 1223. FÀCIL +4



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada