dimecres, 31 de maig del 2023

PUIG DE SA PLANA

Per a començar la ruta, deixam el vehicle al costat de la Base Militar del Puig Major, hi ha un lloc habilitat per vehicles, però han de ser alts, si no pegues a terra.

Entram dins el comellar en paral·lel a sa carretera militar que puja al Puig Major, tancada al públic, passam per un safareig, a on hi ha moltes granotes i un gran arbre tombat. Seguim pel aquest camí ample, i deixam a ma esquerra una zona de recollida de mel.

Hem de travessar la cassetera i seguim pel costat dret, passam per una barrera que hem de tancar novament amb un cordell i seguim pel camí, deixant a ma dreta un antic camp de tir, al poc arribam a un pinar, per a on comença un caminoi fitat, deixant el camí ample, és molt perdedor.

A ma dreta anam deixant el Pa de Figa i a ma esquerra ens queda el Puig de Ses Vinyes, arribam al Coll de s’Escudella i ens dirigim cap a la dreta com si anéssima pujar a Ses Vinyes, però en arribar a un collet, deixam el puig a ma esquerra i anam cap a ma dreta per pujar el puig de Sa Plana.

La nostra intenció era fer tota sa carena, però una forta tormenta amenaça i decidim anar baixant per cercar el camí ample pel que havíem pujat, sortim pràcticament a a barrera a on abans havíem passat i fel el darrer tram pel mateix camí que l’anada.

En resum, ruta semi circular de sis quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 200 metres, realitzada en tres hores comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2232. MODERADA +1

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada