dimecres, 22 de novembre del 2017

MOLA DE S'ESCLOP PER SA COMA DES VOLTOR

L'excursió d'avui ha estat a un cim que havia pujat al manco 5 vegades abans, però mai per aquesta vessant, ni la pujada ni la baixada, les  coneixia. Per tant avui l'excursió ha estat inèdita.
Ha anat bé, en principi, ja que hi havia Ses Cases des Galatzó obertes i hem pogut fer una visita cultural, visitant diverses dependències de la ma de madó Cleo Roviralta, experta en temes històrics del Comte mal.
Una vegada acabada la visita hem sortit amb rapidesa, cap a sa Coma des Voltor, a on hem tengut un primer problemet, ja que no trobavem exactament el sender, jo he pujat per amunt i en Cesar anava per avall.
Al final hem trobat el sender, que en una bona part segueix el curs de un torrent, la pujada no és fàcil, terreny sense trassa en molts llocs i que va pujant, entre moltes roques i carritxeres.
En arribar a la part a on el torrent es fa impossible, és quan has d'agafar una pujada molt forta per l'esquerra , que arriba a un collet que es diu del Ciuroner, nosaltres per canviar hem entrat per la part Sud de Sa Moleta, i l'hem recorreguda per la part posterior, fins arribar al citat coll.
En aquest moment hem vist dues persones que baixavem com a cabres per una paret en lloc d'anar pel camí, semblava com si fugissin del mateix dimoni Bufarell.
Em enfilat la directa cap a sa Mola, per la carena, grimpant. En poc mintus hem arribat a sa Caseta de n'Aragó, a on el francés hi anava a passar alguns cap de setmana fugint dels opressors.
La baixada no ha estat pel mateix lloc, hem anat cap a la finca de ses Alquerioles, sembla que no deixen passar ni a espanyols ni a catalans, nosaltres com som gent de món, hem passat. Fins que hem arribar a un gran diposit d'aigua, que dóna la sortida de la finca, i a més a més també es canvia de municipi, passant a Calvia.
Aquí si que hem perdut la traça, anant enmig de carritxeres per amunt i sobretot per avall, fins que hem trobat el camí de Sa Vinya que en pocs minuts ens ha duit a Ses Cases altra vegada.
METODE MIDE: 3444. Per tant la consideram Difícil.
Muntanyers assistents: Tomàs i Cèsar.
































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada