divendres, 24 de gener del 2020

TUCA DE URMELLA (INACABADA)



Avui teníem previst pujar a la Tuca de Urmella, després de un de un dia e descans obligatori per les fortes pluges, però no hem pogut arribar a dalt, la neu acumulada, molt tova, ha estat jutge i part.
Hem deixat el cotxo al poble de Arasan, des d’on surt una pista ampla, que puja fins a la base del Gallinero, lloc a on hi ha diverses plataformes per poder sortir amb parapent, és evident que aquesta activitat només es pot dur a terme quan no hi ha neu.
En primera instància hem agafat una drecera que passa pel poble i ens evita una gran llaçada de pista molt llarga. Des del primer moment la neu ha fet acte de presència, per tant hem caminat tot el dia damunt aquest element.
En principi hi havia uns 15 cms., però a mesura que hem anat pujant la neu acumulada sobre el camí ha estat fins de 70 cms., com que era neu nova dels passats dos dies i no trepitjada per ningú, la dificultat de progressar s’anava incrementant a mesura que pujàvem.
Menys mal, que avui sa Kabra de Korea, ha passat davant i en una exhibició  de potència, ha anat obrint empremta i així els de darrera ho teníem una mica millor, encara que en alguns trams la neu a cada passa ja ens superava de ple les polaines.
Un fer curiós ha estat que en una bona part del camí hi havia unes empremtes de un animal, que hem considerat que era de ploma, però no volador, ja que seguia una traça durant alguns quilometres.
Quan ja passàvem de les 4 hores i mitja de pujada i davant la impossibilitat d’arribar a dalt i poder acabar la ruta a una hora prudent i amb claror, hem decidit dinar i iniciar la baixada, amb l’afegit que no ens ha agradat la gran acumulació de neu de les pendents, que podien provocar un allau.
La tornada pel mateix camí fins el poble de Arasán.
Per tant ruta de 17 quilometres de distància, amb un desnivell acumulat de 800 metres., d’anada i tornada, realitzada tota damunt neu tova en 7 hores i 45 minuts.
Assistents: Manolo, Pedro i Tomàs.
Mètode MIDE: 3224. Per tant la consideram MITJANA +3


SORTINT DE ARASÁN

CASTEJÓN DAVALL ELS NÚBOLS







EMPREMTSS DE UNA BESTIOLA DESCONEGUDA










SA KABRA DE KOREA OBRINT PAS

ES BOC DES MOLINAR TANCANT LA CORDADA

NEU FINS ELS GENOLLS

EL GALLINERO


UN GRAN ESFORÇ AMB LA NEU MOLT TOVA

PEUS DE PORK A LA COTA 2000

IMPRESSIONANT


DESPRÉS DE DINAR



ESPECTACULAR

VENGA NEU

ÀNIMES PERDUDES

DE POSTAL



SIERRA DE CHIA

POSSIBILITAT D'ALLAUS


COSMOVISIÓ PIRENÀICA


GRIS I BLANC


REFUGI A L'ABISME



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada