dimarts, 21 de gener del 2020

DE SANT MARTIN DE VERI A ABELLA PEL GR-15

SES TAULES DELS DEU MANMENTS DE DEU



Després de una jornada com la d’ahir, extenuant, avui hem sortit a fer una ruta , en la que no volíem tocar neu.
Hem deixat el cotxo al poble de Sant Martín de Verí , per on passa el GR-15, hem agafat el GR per anar cap el poble de Verí i al poc trobar el poble de san Feliu de Verí.
Hem aprofitat el porxo de l’església de san Feliu de Verí per berenar una mica, a aquest poble tres bestioles de pel llarg ens han començat a acompanyar, ja no ens deixarien fins el final de la ruta.
Just sortir del poble i tornar agafar el GR, ses tres bestioles han ensumat la presència de dues bestioles de cornamenta curta, possiblement “corzos”, ha estat un moment de molta tensió, ja que hi ha hagut una persecució, fins que els “corzos” han desaparegut dins els bosc.
Hem continuat la ruta, per un bosc de pi negre,  a on es veu que els dirigents de una explotació forestal han fet un desastre, ja que hi havia cents d’arbres trencats i trossejats,no hem entès massa el que es persegueix amb aquestes  tasques tan violentes amb la natura.
Un cop passat aquest espai, hem seguit per anar per unes planes i arribar per un senderó al poble de Abella, a on no hem pogut prendre un cafè, ja que no hi havia cap establiment adequat, de fet no hem vist cap persona humana, però hem vist dos cavalls de una rassa molt rabassuda, els nostres acompanyants peluts s’han acollonit, ja que un dels perxerons ha aixecat ses potes amb una potència descomunal.
Nosaltres hem decidit tornar pel mateix camí, ja que la via per a on volíem tornar, no estava senyalitzada i restava poca claror.
Ha estat a la tornada i ja en la zona crepuscular que ens ha semblat veure les taules dels deu manaments de Deu al cel, tal com es pot veure a una de les imatges.
La tornada ha estat molt més ràpida, ja que coneixíem el camí, quan hem arribat a Sant Martín, les tres bestioles que ens havien acompanyat durant 5 hores s’han esfumat, devien tenir gana.
En definitiva, ruta d’anada i tornada, de uns 14 quilometres, amb poc desnivell, pel Gr -15, molt mal senyalitzat, realitzat en 5 hores i mitja.
Assistents: Manolo, Pedro i Tomàs.
Mètode MIDE: 2223. Per tant la consideram MITJANA +1

FONY DE SANT MARTÍN DE VERÍ

INICIANT EL CAMÍ

VERÍ

PORXO ESGLÈSIA PARROQUIA SAN FELIU DE VERÍ

ESGLÈSIA DE SAN FELIU DE VERÍ


TURBÓN

SES TRES BESTIOLES


ARBRES ESBUCATS


PERXERON PIRNÀIC

TORRE ESGLÈSIA ABELLA






CAMÍ DE TORNADA

CAMINETS ANCESTRALS

PAS DELICAT

CAMINETS DE FADES 

PEÑA DE LAS DIEZ I COTIELLA AL FONS


ARRIBANT A SAN MARTIN DE VERÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada