dissabte, 4 de gener del 2020

RUTA ARQUEOLÒGICA SENCELLES-COSTITX


Fa uns deis vaig saber de l’existència d’aquesta ruta que hem fet avui al Pla de Mallorca, entre els pobles de Sencelles i Costitx. Avui l’hem anada a fer.
El millor si qualcú la vol fer és seguir les indicacions des del mateix centre del poble de Sencelles, a continuació pas l’enllaç:  
Poc a dir que no digui la WEB sobre la ruta, els llocs que es visiten; en tot cas si que afegiré algunes puntualitzacions.
El recorregut és circular, nosaltres hem deixat el vehicles al cementeri a la sortida del poble en direcció a Inca, el que la ruta marca com a lloc nº 1, la Cova del Camp des Bisbe, nosaltres l’hem feta la darrera, així no hem tengut que tornar enrere.
El punt més negatiu sense cap mena de dubte per fer la ruta a peu és que pràcticament tot el recorregut és sobre asfalt, i a més a més es passa per la carretera Sencelles-Costitx durant una estona i és bastant perillosa, ja que no hi ha vorera.
A dos creuaments manquen les senyalitzacions, per tant hom es pot extraviar, no estaria malament revisar de tant en quant que tot estigui en el seu lloc. Pel que fa als talaiots de Binifat i Can Xim, són en espais privats, jo vaig escriure un correu al contacte de la WEB, però encara esper resposta, el tema és que una vegada dins l’itinerari el de Binifat es pot visitar, ja que hi ha una barrereta sense pany, el de Can Xim, hi ha una barrera, però hi havia animals amollats, hem tengut la sort que el Senyor de davant ens ha donat permís per passar, molt amablement.
Com he dit anteriorment, hem deixat sa Cova pel final, es pot baixar a la boca, però l’interior està tancat amb una barrera metàl·lica, es veu que a dins hi fan treballs arqueològics.
Hem acabat el cercle al cementiri i hem anat a fer el final feliç al Bar Can Paris de Sencelles.
En resum, ruta circular de uns 13 quilometres, sense desnivell, realitzada en una mica més de 6 hores, però hem aturat molt, que avui és el que tocava.
Assistents: Joana Maria, Cati, Marga, Magdalena, Pere, Pedro, Manolo, Aina, Lluís, Andreu, Lluc i Tomàs.
Mètode MIDE: 1113. Per tant la consideram FÀCIL.



TALAIOT DE SON FRED


INTERIOR TALAIOT DE SON FRED





SANTUARI DE SON CORRO


ES GERNERAL PREDICANT AL SANTUARI DE SON CORRO





PLANETARIUM DE COSTITX





POBLAT ES TURASSOT

DETALL INTERIOR NAU




ES GENERAL EN POSICIÓ DE GRUA





TALAIOT DE BINIFAT



PORTA ACCÉS TALAIOT DE BINIFAT


PLANTA CIRCULAR



PORC BLANC, PORC NEGRE



TALAIOT DE SON XIM

COLUMNA TALAIOT






COVA DEL CAMP DEL BISBE




FOTOS CEDIDES PER N'ANDREU, NA CATI I NA JOANA MARIA

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada