![]() |
PEUS DE PORK |
Com diu una vella dita mallorquina: “ qui pets envia, merda
espera”. Per tant avui hem sortit amb ses feines fetes de ca nostra i de fet
hem sortit de ca nostra per fer la ruta.
Com he comentat, avui hem sortit de Ramastué, i des del poble
anar fins el poble de Sos, el vespre havia fet una nevada, per tant hem caminat
una bona estona damunt la neu, a mesura que hem anat baixant la neu ha anat
desapareixent.
Des de Sos, hem agafat el PR-HU-85, que ens ha adreçat fins
el poble de Sesué, hem travessat una vegada passat el poble la carretera, per
pujar a Vilanova, a on una estona hem caminat pel sender de Fuen roya, que
enllaça amb el PR-Hu-50 que va cap a Chia,
a on hem arribat després de
creuar per la via real que puja al coll de Sahún.
A Chia hem aprofitat per dinar asseguts a la pista del
poble, tapada per una bona cobertura, ja que feia una hora que havia començat a
ploure, després hem anat al bar del poble a on hem beguts tres rebentats de
Soberano ( Es cosa de hombres).
La pluja era forta, però estàvem a meitat de ruta i hem
continuat, anant a cercar el PR-HU-51 que surt de darrera el poble i va en
direcció a Seira, el nostre destí però
el poble de El Run, per tant hem agafat un sender de baixada espectacular.
Una vegada en el poble hem creuat el riu Esera, per anar cap
a Castejón de Sos, la pluja continuava pegant fort, i encara que dúiem bons
equips ja començàvem a anar banyats.
Des del poble, hem agafat el PR-HU-88, per pujar a Sos i
definitivament tornar al lloc de inici, el poble de Ramastué, aquesta pujada
final es fa per un sender ancestral, preciós, ha començat a nevar, el cel s’ha
tancat, gris i humit, un autèntic espectacle amb una pujada de 500 metres de desnivell.
A mitja pujada, un dels integrants dels grup, que havia
sortit amb les feines fetes, ha tengut que
aturar-se i s’ha gelat el cul, són coses de la muntanya.
En arribar a Sos, començava a fosquejar, encara ens restava
un tram final, en pujada, però ara per un camí més ample, la neu ens
dificultava progressar, finalment hem arribat a Ramastué, ben banyats i
cansats, un bon sopar ens esperava de la ma del xef Pedro Garí, el menú ha
estat calamar amb ceba amb fruits de la mar, patelets de Il Forno i Gin lemon
natural de llimones de Barbastro.
En definitiva, ruta circular de 22 quilometres, amb un
desnivell acumulat de 950 metres, realitzada en 7 hores i 45 minuts. Avui per
les condicions meteorològiques no s’ha pogut captar les imatges de forma
decent, demanam disculpes.
Assistents: Pedro, Manolo i Tomàs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada