dissabte, 11 de juliol del 2020

FUENS DE ALBA I CUEVA DE ALBA



Després d'ahaver pujat el Pico de Alba, anar als Ibones, a les Gorgas, només em restava fer el sender de las Fuens de Alba, que és la sortida de les aigúes dels Ibones que es submergeixen per sortir amb molta força en aquest lloc, sis-cents  metres més abaix.
El sender surt de Baños de Hospital, un edifici molt antic que ofereix hospedatge i banys, les seves istal·lacions actualment estan molt degradades i sembla que l'amo no les vol renovar, però està situat en un lloc excepcional, bé podria ser el lloc per fer una bona pel·licula de terror.
Des del mateix aparcament s'agafa el sender, marcat com a sender de las Fuens de Alba, aquest arriba fins Llanos de Hospital, i es pot fer una circular, però nosaltres avui hem anat i vengut pel mateix camí, sense arribar a LLanos.
Es passen dues torrenteres, la segona és l'inici del sender per anar als Ibones de Alba, i des dels Ibones fer algunes grans ascensions, vaig pujar per aquí fa uns anys per anar als Ibones, però el pico de Alba el vaig pujar des de La Besurta.
Un cop passades les torrenteres el camí és molt plàcid, de terrs i poques pedres, i passa per les Fuens de Alba, nosaltres hem seguit una estona, fins arribar a un turonet, després hem tornat enrera i des de las Fuens hem anat fins a la Cova de Alba, practicable per especialistes. Nosaltres hem entrat uns metres, fins que hem vist dues possibles vies, però evidentment en una cova , sense material millor no entrar-hi.
Hem tornat a baixar a las Fuens per seguidament tornar pel mateix camí fins a Baños, a on hem dinat a unes tauletes de pedra que hi ha a defora.
Per tant, ruta d'anada i tornada, de uns 5 quilometres de distància, sense desnivell, realitzada en 2 hores comptant el temps de pujada a la cova.
Assistents: Magdalena i Tomàs.
Mètode MIDE: 2242. Per tant la consideram MITJANA +2, en cas de no pujar a la cova seria considerada FÀCIL.





ALICOTERO DE RESCAT

PAPALLONA

VALL DE LITEROLA


FUENS DE ALBA


COVA DE ALBA

PUJANT A SA CIVA

GALERIES DE SA COVA



VISTA DES DE L'INTERIOR


FUENS DE ALBA



ES GENERAL



Añadir leyenda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada