dilluns, 6 de juliol del 2020

CASTILLO DE ACHER


Avui ja he fet nit en el poble de Hecho, concretament a l’hotelet de La Val, he agafat el cotxo i m’he dirigit cap a Siresa i per una carretera estreta i asfaltada he passat per la Boca del Infierno fins a l’aparcament de la Selva de Oza, lloc a on comencen moltes rutes, hi ha un camping.
La ruta d’avui la tenia ja pendent feia alguns anys, des de que vaig visitar aquest lloc turísticament i vaig veure una curiosa muntanya en forma de Castell que domina tota aquesta zona.
La primera part del camí, és fa per la denominada Selva, un gran Bosc frondós, per tant es camina en zona ombrívola durant una bona estona, en pujada, el camí és molt clar, no té pèrdua, amés avui al ser diumenge hi havia una gran quantitat de muntanyencs.
He començat a un bon ritme, però quan he sortit del bosc, les cames semblaven que es bloquejaven, he tengut que baixar el ritme i més o manco a mitja pujada, i ja en zona oberta he fet una aturada tècnica, menjar i descansar, avui les cames no anàvem, havia avançat a algunes persones que després m’han tornat avançar, senyal que havia minvat molt el ritme, la pujada és molt dura i encara que l’aire era fresc feia un bon sol.
No he estat l’únic que ha sofrit, he vist com un grup molt nombrós aturava i decidien tornar enrere ja que alguns membres no tenien forces o estaven marejats, finalment ja en el darrer terç de pujada he anat aguantant com he pogut i he entrat al castell per un els pocs accessos que hi ha, és una autèntica fortalesa amb grans parets verticals, en arribar a dalt, trobes una gran vall penjant, o sigui que entre les puntes que formes la fortalesa hi ha un gran espai en forma de vall.
Quan arribés  a aquesta zona, el pendent es suavitza molt i ja només resta anar fins la punta més alta que es troba  a la part nord est, així hi tot, el tram final torna ser en forta pendent. El gran dia que feia avui m’ha permès tenir unes vistes excepcionals, a dalt he tornat a reposar forces, menjant i descansant una mica, al cim hi ha un castellet de metall amb unes inscripcions.
La baixada l’he efectuada mel mateix camí, ja bastant recuperat de l’esforç de la pujada.
En resum, ruta d’anada i tornada, de uns 14 quilometres de distància, amb un desnivell acumulat de 1300 metres, realitzada en poc més de sis hores comptant aturades.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 3243. Per tant la consideram MITJANA +4


CASTILLO DE ACHER


SELVA DE OZA



REVOLTANT EL CASTELL




LENITO I PEÑA FORCA



A PROP DEL PAS AL CASTELL


GARRER TRAM PER ARRIBAR A LA PORTA

VALL INTERIOR DEL CASTELL


PUJANT AL CIM


DARRER TRAM AL CIM



BISAURRIN


CASTELLET DE METALL AL CIM






BISAURRIN




ES GENERAL AL CIM









INICIANT LA BAIXADA DES DE LA VALL PENJADA





REFUGI DE ACHER


BAIXADA CAP A LA SELVA DE OZA

RETROSPECTIVA DE LA BAIXADA



RIU SUBORDAN

CASYILLO DE ACHER DES DE  L'APARCAMENT DE OZA





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada