divendres, 31 de març del 2023

COVA DELS COLOMS-COVA POLIDA


Per a dur a terme la ruta d’avui, deixam el vehicle a l’aparcament de Sant Tomàs, zona costera del Migjorn Gran. Anam cap al mar, passam per davant un restaurant  que deixam a la dreta i caminam per una plataforma de fusta per la platja de Binicodrell.

Arribam a uns illots que deixam a la nostra esquerra i entram a la platja de Binigaus, fins que arribam a la torrentera, deixam la platja i ens endinsam cap a la dreta seguint el camí de Cavalls, passam per una construcció amb taules i porxo i seguim fins que arribam a una cruïlla, a l’esquerra segueix el camí de Cavalls i a la dreta cap a la cova dels Coloms, passam per una barrera de fusta i seguim fer un sender ben marcat.

Trobam una cruïlla i agafam a la dreta, hem de pensar que la Cova està situada en el costat dret del torrent, tornam trobar una cruïlla que deixam, va a la cova Polida, més tard hi anirem.

Seguim i a una nova cruïlla, agafam a la dreta novament, en pocs metres trobam una pujadeta que ens deixa a la boca de la cova. En arribar t’adones de la grandària i espectacularitat d’aquest indret. Passam fins el fons, en cap cas perdem de vista l’entrada, encara que en el darrer tram necessitam un frontal.

Visitam la cova i tornam per les nostres passes, fins el desviament, ara a l’esquerra que ens duu fins la cova Polida, actualment hi ha una barrera tancada, la cova disposa de tres sales i es necessita frontal per a visitar-la, ja que el portelló d’entrada és molt petit i ben aviat es fa fosc.

Des de la cova, tornam al camí principal i fem servir el mateix camí de l’anada fins a sant Tomàs.

En resum, ruta d’anada i tornada de 7,5 qms. de distància, amb molt poc desnivell, realitzada en poc menys de tres hores comptant aturades.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2222. FÀCIL +4.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada