dilluns, 4 de març del 2024

LLANOS DE HOSPITAL



Segona sortida de l’estada al Pirineu, ens dirigim amb els vehicles cap a LLanos de Hospital, centre del Parc Posets-Maladeta, en el cor del Pirineu. Deixam els vehicles a la barrera per a baixar cap a l’aparcament del Vado de Hospital, intuïm que hi ha molta neu a la zona d’aparcament i no arriscam, no duim rodes de neu.

Començam a caminar direcció a LLanos, i efectivament l’aparcament te neu i plaques de gel, fins i tot trobam un vehicle que ha tombat fent maniobres. Seguim cap a l’Hotel de Llanos, situat a on hi ha hagut molts hospital de peregrins durant deu segles, lloc de pas, entre Espanya i França.

Passam per l’hotel i ens col·locam el grampons, segurament hagués estat millor anar amb raquetes, però hem arribat aquí de forma improvisada, ja que en realitat volíem fer un altre ruta que avui era molt complicada.

Entram a la pista, dedicada a esquí nòrdic, s’hi pot caminar, esquiar  i fer raquetes, aquí al Pirineu tothom pot conviure sense restriccions, hem d’anar per la zona dels que caminen i no trepitjar l’empremta dels esquiadors.

La nostra intenció és arribar fins a on puguem, hi ha molta neu i si surts de la pista t’enfonses molt. Tenim un primer objectiu al que arribam tots, la Besurta, a on hi ha una zona de pic-nic, aprofitam per a dinar, una part del grup parteix cap el refugi de la Renclusa, hi ha empremta, però ja és molt complicat, de fet a la tornada es comenta que totes les reserves al refugi han estat anul·lades.

La resta del grup, iniciam la baixada pel mateix camí, fins l’aparcament a on tenim els vehicles, fent una aturada tècnica a l’hotel per beure unes begudes calentes.

L'anècdota del dia, ha estat la visita que ens ha fet una annèra famella, que ha sortit de la neu i ha estat una bona estona amb nosaltres.

En resum, ruta d’anada i tornada de 16 quilometres, amb un desnivell positiu de 300 metres (a la Besurta), realitzada en sis hores i mitja, comptant aturades.

Mètode MIDE: 2113. FÀCIL +3

RIU ESERA
HOTEL DE LLANOS
PISTA ESQUI NÒRDIC
ANNERA
SA PRESIDENTA I S'ANNERA
GERMANES DE PADERNA
ARRIBANT A LA BESURTA
MALADETAS AMB L'ANETO AL FONS
DES DE LA BESURTA. VA PER VOSALTRES LLUÍS I JOANA.💙💙💙
ELS ESTUDIANTS
PICO SALVAGUARDIA
FAÇANA DE L'HOTEL DE LLANOS

IMATGES CEDIDES PELS COMPANYS
EL GUARDIÀ DE LA RENCLUSA
INTEGRANTS GRUP DELS DILLUNS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada