divendres, 8 de març del 2024

PENYA DES MIGDIA-PUIG DE SA PLANA-PUIG DE SES VINYES



Avui he anat amb el vehicle fins la base militar del Puig Major, he començat caminant per la carretera fins el petit mirador que hi ha damunt l’embassament de Cúber, i després he sortit per l’esquerra, al PK 35,1.

La idea ha estat fer tota la cresta fins assolir el Puig de Ses Vinyes, el terreny és complicat, ja que hi ha moltes encletxes, coixinets de monja i sobretot roca molt càrstica, s’ha d’anar amb paciència, sense pressa i mirant a on es posen els peus, en molts de punts és necessari l’ús de les mans, millor no fer aquesta ruta amb bastons.

Ben aviat m’he situat damunt, ja veient al fons la cuculla del Puig de Ses Vinyes, he anat quasi sempre per la cresta, molt ample i algunes vegades pels laterals, hi ha alguna fita, però no són necessaris.

Encara que la petita serra està formada per moltes puntes, ja que ens atracam a Ses Vinyes, passam per la Penya des Migdia, després una mica més elevat el Puig de sa Plana i finalment arribam a Ses Vinyes, el darrer tram, molt vertical s’ha de pujar per un pas, l’únic lloc possible sense escalar, que dóna a una cornisa que ens puja fins la zona més còmode, caminam una mica i arribam al cim.

He aprofitat un raconet pla,a raser del vent gèlid per a menjar una mica i iniciar la baixada per la canal nord i que és el lloc més habitual de pujar i baixar des del coll de s’Escudella.

Abans d’arribar al coll, he seguit per l’esquerra, sense traça seguint una mica una torrentera, fins que he arribat a una zona tancada amb filferro, hi ha un botador que facilita el pas i després ja he sortit al camí que puja cap el coll, més o manco en una barrera, en la qual també hi ha un botador, ara només en restava caminar pel camí, passant per Son Torrella.

La sorpresa, ha estat que en arribar al cotxo, passaven cotxes a tota llet, es veu que hevien tancat la carretera, ningú al desviament de Sóller, ni de Fornalutx, avisa d’aquest despropòsit, els cotxos feien un renouer insuportable, no crec que la fauna de la zona estigui molt contenta. Aquesta és la Mallorca que tenim, no és culpa de ningú i és culpa de tots, és el neoliberalisme que tot ho vol, amb tal de obtenir beneficis, uns pocs en contra de una majoria. He estat tancat fins que ha passat el darrer cotxo.

En definitiva, ruta circular de 9,5 quilometres, amb un desnivell positiu de 400 metres, realitzada en 3 hores i 45 minuts comptant aturades.

Mètode MIDE: 3353. DIFÍCIL +2

EMBASSAMENT DE CÚBER

PENYAL DES MIGDIA
PUIG MAJOR
L'OBJECTIU A LA VISTA
PA DE FIGA I AGULLA DES FRARE
MORRO D'ALMALLUTX, TOSSALS I SA FONT
TERRENY COMPLICAT
PENYA DES MIGDIA
PUIG DE LA PLANA
SES VINYES DES DEL DARRER COLL
DARRER TRAM
PAS VIST DE DALT
CORNISA DESPRÉS DEL PAS
RETROSPECTIVA DE LA ZONA ASSOLIDA
CIM
BETLEMET
DES DEL PUIG DE SES VINYES. VA PER VOSALTRES LLUÍS I JOANA.💚💛💜
GORG BLAU I MASSANELLA
SES MAMELLES AL FONS
CANALET  DE BAIXADA
MASSÍS DEL PUIG MAJOR
PLA D'ALMALLUTX
RETROSPECTIVA DE LA BAIXADA
VISTA LATERAL PUIG DE LA PLANA I PENYA DES MIGDIA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada