dimarts, 19 de març del 2024

VALLE DE VALLIBIERNA-REFUGIO DE CORONAS



Per a començar la ruta d’avui, he anat amb el vehicle fins el Pla de Senarta, situat després de l’embassament de Paso Nuevo, ma dreta. En la zona hi ha un camping per estudiants.

Passat el riu, hem de cercar a ma dreta una pista que agafa el GR-11 que ve del Puente de San Jaime, trobam una barrera que ens indica que la pista a l’hivern no te manteniment, per tant està prohibit el trànsit als vehicles.

Ja situats en el GR, només hem de seguir la pista, al cap de una estona sortim a ma dreta per una drecera indicada, que puja amb molt pendent i torna sortir a la pista. Hi ha zones amb neu al camí, que es poden evitar, passam per tres torrenteres que aboquen aigua al Riu Vallibierna, després de la tercera, la neu és fa evident a la pista, i s’ha de trepitjar a la força.

A mesura que anam pujant, el gruix de la neu és més gran i arriba als 50/60 centímetres, a estones el peus passen per ull, fent la caminada complicada. Finalment arribam al Refugio de Coronas, que no està guardat, i que serveix com a punt de inici per assolir l’Aneto, entre altres cims.

Volia seguir fins els Ibons de Vallibierna, però he trobat que ja n’hi havia pro, ja que les botes s’enfonsaven molt en la neu, he descansat una estona al refugi i he aprofitar per menjar i beure. La tornada ha estat per la mateixa pista fins el Pla de Senarta.

En definitiva, ruta d’anada i tornada amb una distància de 16 quilometres, amb un desnivell positiu de 650 metres, realitzada en 5 hores comptant aturades.

Mètode MIDE: 2223. MODERADA +1



DRECERA DEL GR
SORTIDA DE LA DRECERA
AGUJAS DE IXEIA
ARRIBANT AL REFUGIO DE CORONAS
REFUGIO DE CORONAS
RIU VALLIBIERNA

PICO VALLIBIERNA I CULEBRAS
INTERIOR REFUGI
DES DEL REFUGIO DE CORONAS. VA PER TU LLUÍS.💝💞💝
PICO CASTANESA
VALL DE VALLIBIERNA
REFUGIO DEL QUIRÓN
PLAN DE SENARTA

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada