dissabte, 12 de gener del 2019

SERRA SON TORRELLA OEST-PENYAL XAPAT-PUIG XARAGALL DE NA CAMOMIL·LA

Avui el Comitè Fedral de Peus de Pork, reunit a Sóller a les 16:00 ha proclamat solemnament i per unanimitat, a Sant Honorat, patró del Grup.
A primera hora del dematí i des de la boca sud del túnel de Monnàber, hem iniciat la ruta d'avui, hem passat a l'altre costat del túnel per passar una barrera, a ma dreta, i entrar a la Coma de Son Torrella, la qual hem travessat del tot, per arribar al Portdell de Sa costa, des d'on hem pujat a la carena de la Serra de Son Torrella , per recòrrer tota la seva part oest, fins arribar al pas que ens duu fins el Penyal Xapat.
En mig hi ha una bretxa que només es pot baixar fent un ràpel o vorejant´la pel costat, la idea era que dos membres baixassin per la bretxa i dos pel costat, però al no estar segurs de si la corda bastaria , hem decidit tots baixar pel costat, per un passot molt guapo, que en pocs minuts ens duu just a baix de la bretxa.
Hem seguit per la cresta, a estones molt vertiginosa, només apta per gent sense vertigen i preparada psicològicament i físicament. Una mica abans d'arribar al pas de baixada cap el Penyal Xapat, hem berenat una mica.
Des d'aquest precís moment, la boira ha entart molt espesa i ja no ens deixaria fins el final. Hem arribat al Penyal, hem deixat les motxiles a baix i l'hem pujat fins a dalt, en la seva part dreta, la més alta. Enmig hi ha un gran xap que separa les dues meitats i situats a dalt fa feredat, encara que avui no veiem gaire cosa.
Hem baixat, recollit motxiles i en pos minuts hem arribat al Puig Xaragall de Sa Camomil·la, tampoc hem vist gaire cosa, la boira era espesa i ens tapava les vistes, encara que aquestes situacions també tenen el seu encant.
Hem baixat una mica per la rosseguera, i hem decidit fer la segona aturadeta i dinar, avui hi havia vi negre i rebentat de güísqui, enmperò ens ha fallt el cafè amb cognac i ses galetes de na Cati, que se les havia fotudes el seu canet.
Hem acabat de baixar fins un camí que passa per la zona de baix i que duu fins la carretera, aprop del túnel, encara que dos mebres han volgut pujar per la gran rosseguera que hi ha a baix del mirador. Per cert, aquest lloc està ple de fems, llançat pels idiotes de sempre, des del mirador, fins i tot hi ha un cotxo rovellat i una bolla de billar, tal com es pot veure a la foto.No estaria malament utilitzar doblers de l'ecotaxa, per netejar els boscos, i multar als caps de fava que embruten la natura.
La ruta ha estat circular, hem fet una mica manco de 10 quilometres, un desnivell acumulat de uns 500 metres, tot en sis hores, comptant les aturades. El final feliç estava previst al Mirador de Ses Barques, però una vehgada més l'hem trobat tancat i finalment hem anat a can Brutes de Sóller.
Assistents: Cati, Manolo, Pedro i Tomàs
Mètode MIDE: 3453. Per tant la consideram DIFÍCIL +2




MOSAIC ENTRADA TÚNEL MONNÀBER



COMA DE SON TORRELLA

PORTELL DE SA COSTA



AL FONS EL PENYAL DEL MIGDIA ENBOIRAT

L'OFRE

PASSANT EL PAS DES PONY


SA MADONA DE SON BORDILS DESAFINAT L'ABISME




DETALL DE LA PROGRESSIÓ EN LLOCS EXTREMS



DETALL  DE LES XAPES PER ENGANXAR CORDA PEL RÀPEL

UN PASSA DELICADA


PAS DE SES HEURES (NO SABEM EL NOM ,SI EN TÉ)


BAIXADA DEL RÀPEL




ZONA DE BELLESA BRUTAL

BAIXADA IMPOSSIBLE, SENSE CORDA




PENYAL XAPAT


DETALL DEL PENYAL XAPAT


DETALL DEL XAP


PUJANT EL PENYAL

PEUS DE PORK AL PENYAL XAPAT





PEUS DE PORK AL PUIG XARAGALL DE NA CAMOMIL·LA


EL PUIG XARAGALL ENMIG DE LA BOIRA

ES GENERAL DONANT LES GRÀCIES ALS DEUS

ESTAMPA FABULOSA DEL GENERAL



BOLLA DE BITLLES


ESPECTACULAR IMATGE FINAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada