dimarts, 15 d’octubre del 2019

IBÓN DE PLAN


Possiblement el Ibón de Plan sigui un des més guapos del Pirineu, a mi no m’agraden les gradacions, ni les comparacions, simplement hi he anat.
Segons la creença popular, qui passa la nit de Sant Joan, te l’anima pura i es renta la cara a primera hora, quan es miri en les netes aigües del Ibón, veurà una Mora que balla, jo he mirat i no he vist més que un morapio.
Bé, he deixat el cotxo a la pista que puja de Barbaruens fins l’enllaç amb el GR 15, a una alçada de 1400 metres, per en primera instància anar per la pista forestal i deparés  seguir pel GR.
El primer és arribar al Ibón de Armeña, després una mica més amunt el Refugio de Armeña, refugi lliure, molt ben condicionat. A partir del refugi un comellar arriba a la Colladeta del  Ibón, passat per el Paso de las Garcas.
Des de la Colladeta, baixada  forta cap el Ibón de Plan, primer per una zona de roques i després per un bosc de pi negre, sempre pel camí senyalitzat del GR 15.
Tota la jornada ha estat en solitari, només en arribar al Ibón, he vist gent, hem de pensar que es pot arribar al Ibón per tres llocs, Saravillo, el més fàcil, Plan amb un bons desnivell i Barbaruens que és el que jo he fet.
La tornada ha estat el mateix GR 15, fent algunes alternatives i sortides dl sender principal, he tornat arribar a la Colladeta del Ibón en pujada i després baixada fins el lloc a on tenia el vehicle, passant pel Refugio de Armeña, la Fuente de Cendres i després ja baixar definitivament al lloc de sortida.
En definitiva, ruta d’anada i tornada pel GR 15, ben senyalitzada,  fent un desnivell acumulat de 1400 metres, 20 quilometres de distància  i realitzant el recorregut en 7 hores i 45 minuts.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE; 3334. Per tant la consideram DÍFICIL +2






PICO REDUNO


IBÓN DE REMUÑE



REFUGIO DE REMUÑE

PICO PICOLLOSA

COTIELLA

COTIELLETA I COTIELLA

CAMÍ DE PUJADA


COLLADETA DEL IBÓN

PEÑA DE LAS 10

PICOLLOSA


BAIXADA AL IBÓN DE PLAN





PRIMERA VSTA DEL,IBÓN DE PLAN




IBÓN DE PLAN




ES GENERAL AL IBÓN





MORAPIO
















COLLADETA DEL IBÓN DEL COSTAT DE PLAN




PICOLLOSA





BAIXADA AL REFUGIO DE ARMEÑA


OVELLES

FUENTE DE CENDRÉS

REFUGIO DES DE LA FONT

EFECTES DE UN ALLAU

ASE ARAGONÈS


SIERRA DE CHIA, BACIERO I TURBÓN


BOLETUS




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada