dimarts, 8 d’octubre del 2019

PRADERA DE ORDESA A REFUGIO DE GORIZ



Molt havia sentit parlar del refugi de Goriz, però mai hi havia estat, possiblement el refugi més emblemàtic del Pirineu i  de l’estat espanyol, situat a quasi 2200 metres d’altitud.
He deixat el cotxo a la Pradera de Ordesa, una explanada molt grossa, plena de cotxos, l’estiu està tancada i només s’hi pot arribar amb bus que surt de Torla.
Des de la Pradera surten diverses rutes i sembla un  aparcament turístic, hi ha de tot, gent d’espardenya i bons excursionistes.
He agafat el camí que va per baix i que té com a punt culminant la Cola de Caballo, una espectacular cascada.
Pel camí, que no té cap dificultat, més que la pujada, trobam les Gradas de Soaso,  que com el seu nom indiquen són unes grades dins el riu que van fent petites cascades i gorgs.
Una vegada passades les grades s’obre una gran planícia, al fons hi ha la famosa cascada de la Cola de Caballo, fins aquí hi ha un trànsit de persones brutal, de qualsevol classe i condició, turistes en la seva majoria.
Aquí acaba l part turística i comença la muntanyenca, per seguir cap a Goriz, hi ha dues opcions, les Clavijas de Soaso, i continuar pel GR, jo he optat per pujar per las Clavijas, una pujada vertical, armada amb cadena i piquetes de ferro de uns 50 metres d’alçada.
Una vegada a dalt, enllaça de nou amb el GR que ens durà en poc menys de una hora al Refugi de Goriz.
El refugi està en molt bones condicions, net, aigua calenta, a la part moderna hi ha Wc i dutxes a les habitacions, el preu actual de mitja pensió, dormir, sopar i desdijunar costa 41 €. Des del refugi es poden fer moltes rutes i està situat dins el GR-11.
En definitiva, ruta de uns 12 quilometres, just d'anada, amb un desnivell de uns 800 metres, realitzada en tres hores i mitja.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 2253, per tant la consideram MITJANA +4













GRADAS DE SOASO










COLA DE CABALLO




CLAVIJAS DE SOASO


CLAVIJAS DE SOASO









CAP EL REFUGI




REFUGIO DE GORIZ




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada