dimarts, 16 de juny del 2020

SERRA DEL CAVALL BERNAT (INTEGRAL)




Avui hem tornat a fer una de les rutes més fantàstiques de Mallorca,hem recorregut de cap a peus la majestuosa Serra del Cavall Bernat.
Hem deixat cotxos a l’aparcament del camí de Cala Bóquer i hem anat cap a Cala sant Vicenç, a l’ urbanització de dalt de Cala Carbó, des de on hem  començat la ruta, i en primer lloc en forta pujada hem anat a sa Talaia Vella, passant per unes antigues construccions que semblen de defensa de un poblat talaiòtic.
Al cap de una estona hem pujat al cim de Sa Talaia, ja teníem davant una bona part del recorregut de tota la Serra del Cavall Bernat, amb dotze puntes que s’han d’anar pujant i baixant en un terreny a vegades complicat i vertiginós.
He cercat el primer forat, que al estar una mica amagat, avui no l’he trobat, si no s’hi passa ben a prop, no es veu. Al segon hi hem arribat per dalt, amb una desgrimpada per accedir-hi bastant inclinada.
És una gran finestra i és el que es veu dels dos costats tant de Cala sant Vicenç, com del camí de Bóquer. Ja teníem més a prop la punta del Cavall, però en algunes puntes hi ha forts desnivell inassolibles sense cordes i per tant s’han d’anar vorejant per la part dreta en l’ordre de la marxa.
Hem arribat al cim del cavall, a on hem aprofitat per menjar una mica, i agafar forces, ja que ens restava encara una bona part de la ruta fins arribar a la Punta Salada.
De nou baixades i pujades fins assolir la penúltima, quasi de la mateixa alçada que el Cavall, entre aquesta i la darrera, una mica més baixa, és d’on surt una rosseguera que en duria cap a vall.
Hem baixat bé i ràpid, però després ens hem liat amb unes plantes molt atapides que no ens deixaven progressar bé, ja a prop  de Cala Bóquer, a on definitivament hem arribat i descansat una mica, ara ja només ens restava pujar al Coll del Moro i després per la vall de Bóquer arribar a l’aparcament a on teníem els cotxos. Hem tornat  acala Sant Vicenç, a on unes cerveses fresques ens esperaven per fer el final feliç.
En definitiva, ruta circular de uns 12 quilometres, amb un desnivell acumulat de 600 metres, realitzada en 8 hores comptant aturades.
Assistents: Marga, Xisca, Angeleta, Lluís i Tomàs.
Mètode MIDE: 3554. Per tant la consideram MOLT DIFÍCIL.


TALAIA VELLA

PUJANT SA TALAIA VELLA

SERRA DE LA PUNTA


ES BRIGADA


BADIA DE POLLENÇA

AL CIM DE SA TALAIA VELLA

LA SERRA DEL CAVALL BERNAT DE PERFIL DES DE SA TALAIA

AVIONETES PER TOT ARREU, AVUI


PUNTA DE COVES BLANQUES


SERRA D'ALBERCUTX



ES BRIGADA AL COSTAT DEL BUIT



ES BRIGADA TREU EL NAS



DAVALL DEL PONT DE PEDRA


PONT DE PEDRA

IMATGE BRUTAL


ES BRIGADA DESAFIANT LA GRAVETAT

SA CABRA MECÀNICA EN ACCIÓ

SA CRANCA DE PORTO PETRO


UN FORADET A LA  ROCA

UNA DE LES DOTZE PUNTES

RETROSPECTIVA

PASSOS VERTIGINOSOS

PUNTA GALERA


AL CIM DEL CAVALL BERNAT

NA XISCA REFLEXIONANT

RETROSPECTIVA

NA MARGA APLICANT LA SEVA TÈCNICA


VISIÓ DIFERENT DEL CAVALL



PONT DE PEDRA

NA MARGA AMB UNA TÈCNICA EXTREMADAMENT DEPURADA






UNA ALTRA PUNTA



RETROSPECTIVA

CALA BÓQUER

UN ALTRE PONT DE PEDRA


NA XISCA PASSANT UN PAS  IMVERSEMBLANT AMB EL BUIT A AMBDOS COSTATS



ES GENERAL A LA PUNTA SALADA



JOVES I GUAPOS


BAIXADA A CALA BÓQUER






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada