dimarts, 23 de juny del 2020

DE CALA EN BLANES A S'ALJUB DE CORNIOLA PEL CAMÍ DE CAVALLS



Avui la ruta ha estat per l'illa de Menorca i fent una etapa del fantàstic Camí de Cavalls, concretament entre Cala en Blanes, al costat de Ciutadella i s'aljub de Corniola, passat Cala Morell. He partit prest des del mateix apartament a on estic allotjat a cala en Blanes, el camí passa per la mateixa urbanització, a on està senyalitzat amb les marques de GR, blanques i vermelles.
Al sortir de la zona urbanitzada he passat per una primera cala, la de ses Piquetes, el camí en tot moment està senyalitzat per balises de fusta i cartells indicadors de distància, per tant és molt bo de fer seguir-lo.
Al poc he  trobat un dels llocs més coneguts d'aquest tram, el Pont d'en Gil, situat en un gran sortint de pedra. Normalment es va caminant molt a prop de la mar, encara que a avegades per questions orografiques el camí es distancia una mica. 
He anat trobant les típiques construccions de pedres, les navetes, es va passant per diverses finques, totes separades per parets seques i tancades amb unes barreres de fusta amb un passador, tot molt ecològic i ben cuidat, en cap cas hi ha filferros ni les barbaritats a que estam acostumats a veure per Mallorca, aquí tot fa goig, és un plaer per la vista. 
He seguit fins arribar a un mirador, a on està situada Sa falconera, una gran roca que surt a la mar, en tot moment he trobat un caramull de tapareres amb les seves  flors molt belles.
Després de Sa Falconera en la llunyania he vist el Far de Punta Nati, , al qual si¡hi arriba per un camí asfaltat, el camí de cavall els travessa, i si es vol fer la visita s'ha de soetir una estona del camí, cosa que he fet, al costat del far hi ha unes cosntruccions de pedres que no se per què serveixen, la d'enmig baixava a una cova, únic lloc que he trobat amb brutor en tot el dia, sempre hi ha animalots a tot arreu!!
Des del far he anat a cercar el camí en diagonal, passant per dues caletes, en un lloc bastant abrupte. En trobar de nou el camí, ja no l'he deixat fins arribar a cala Morell, a on hi ha un antic assentament humà, en unes coves que es poden visitar , allà m'esperava na Magdalena que ha vengut amb el cotxo a Cala Morell.
Hem anat fins s'aljub de Corniola, i després hem tornat a cala Morell, per anar amb el cotxo fins la propera platja dels Algerians a donar-nos un bany de primera.
En resum, ruta de 18 quilometres, lineal, amm molt poc desnivell, realitzada en 5 hores i mitja, comptant aturades.
Assistents: Magdalena i Tomàs.
Mètode MIDE: 1223. Per tant la consideram FÀCIL

SENYALITZACIONS

CALA DE SES PIQUETES

PONT D'EN GIL

PONT D'EN GIL

TAPARERES

BALISES EN TOT EL CAMÍ


MIRADOR DE SA FALCONERA


SA FALCONERA


SA FALCONERA


NAVETA

NAVETA

INTERIOR NAVETA





FAR PUNTA NATI

PUNTA NATI

FAR PUNTA NATI

CONSTRUCCIÓ








IN MEMORIAM DE UN VAIXELL ENFONSANT

RETROSPECTIVA PUNTA NATI






POU

TÍPICA BARRERA DE PARTIÓ


ARRIBANT A CALA MORELL




ALJUB DE CORNIOLA

ES GENERAL A S'ALJUB

GRAN SERP

SA MADONA DEL PSIQUIÀTRK A S'ALJUB DE CORNIOLA



COVA DE CALA MORELL





CALA ALGERIANS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada