dimarts, 22 de setembre del 2020

DE CAP BLANC A CAP REGANA


 

Avui a la zona Nord de Mallorca hi havia previstes pluges, per tant he fet una ruta inèdita per a mi per la zona sud.

He deixat el cotxo a dos-cents metres del Cap Blanc, per caminar aquest tram asfaltat i començar la ruta a ma dreta del cap. El sender no te pèrdua, es va en tot moment a pocs metres dels penya-segats, i encara que hi ha algunes fites no es necessiten, si que van bé per passar les quatre torrenteres que trobam en el sender.

Al poc de sortir trobam un búnker, al entrar he observat que hi havia un túnel que arribava fins un altre búnker, el túnel està en molt bon estat i he passat amb el llum del mòbil.

Enmig dels dos búnkers hi ha una caseta amb una foganya, bany i dormitori, tot bastant degradat. He continuat pel senderi al poc he arribat allà a on durant anys hi va haver molts suïcidis, per la proximitat de la carretera, era fàcil dona gas i volar cap al buit. He observat com encara hi ha restes d’almanco tres vehicles.

Seguint he trobat una xarxa metàl·lica, que tanca un bon tros de terreny, però hi ha lloc suficient per caminar entra la tanca i el desnivell, he anat passant per les quatre torrenteres citades anteriorment, fins que ja he vist el cap de Regana i una mica més al fons el primer xalet de la urbanització de Tolleric, encara hi havia una altre torrentera, però aquesta ja no l’he passada per que no feia falta.

He dinat davall una balma, el sol avui que comença la tardor encara pegava fort, he pogut comprovar el que havia llegit, hi és que hi ha moltes tortugues mortes per la zona, sense explicació aparent, jo n’he trobades dues.

El camí de tornada més o manco pel mateix camí, però ara he observat més la part interior, a on he trobat construccions molt antigues esbucades, una casa moderna amb una espècie de mirador i un altre búnker a l’interior d’on sortia una rasa bastant llarga, se suposa fet pels soldats per jugar a la guerra.

Les males llengües deien els anys 80 que el cap del destacament militar, molt aficionat a les curses populars, utilitzava els soldats per netejar els camins, així ell podia entrenar sense pedres, ara això ja és un mite dels temps primordials, no se sap si va succeir realment o era un pensament de l’imaginari col·lectiu.

En resum, ruta d’anada i tornada, de 16 quilometres de distància, sense desnivell a ressaltar, realitzada en sis hores i quart comptant aturades.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 2233. Per tant la consideram MITJANA +2

CAP BLANC



BÚNKER

PASSADÍS A L 'ALTRE BÚNKER









COTXOS ESTAVALLATS




DETALL DELS COTXOS ESTAVELLATS


BUNKER DAMUNT LA MAR, TANCAT






LLOC IDEAL PER UN BANY


SEGONA TORRENTERA










CAP REGANA






PRIMER XALET DE TOLLERIC







TORTUGA MORTA








RASA


ES GENERAL AL LLOC DE COMANDAMENT



RETROSPECTIVA


ARRIBANT AL CAP BLANC

TORRE DEL CAP BLANC


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada