dijous, 5 de maig del 2022

PEDRAFORCA

És la segona vegada que puj al Predraforca, la primera fou des del Refugi Lluís Estasen en la vessant de Saldes, avui he pernoctat a Saldes i he partit cap a Gósol a 10 quilometres i en la vessant oposada, he deixat el vehicle a l’aparcament de l’entrada del poble i just darrera surt el camí per fer la ruta.

El camí està senyalitzat amb marques grogues i blanques i puja de forma molt directa, en primera instància és una pista ample que en arribar al bosc de pi negre es converteix en un sender, al poc travessa un torrent i després puja en forta pendent, pràcticament no hi ha descansos, tot per a munt.

Es camina una bona estona dins aquest bosc, després es surt a la tartera i es va pel lateral, pel sender marcat i amb una gran pendent, que evidentment si hi ha neu fa imprescindible l’ús de grampons i piolet, no és el cas d’avui, encara que si queda una mica de neu una mica abans d’arribar a l’enforcadura, no fa necessari l’ús dels grampons.

En arribar a l’enforcadura m’he dirigit a l’entrada que he vist més a la dreta per anar al Pollegó Superior, punt més alt del massís, però es veu que he agafat la pujada al calderer, que només te un metre menys que el Pollegó Superior, quan m’he a donat ja estava a mitja pujada i he vist que tenia que rectificar una mica, cosa que he fet, arribant al Pollegó Superior, el dia molt obert m’ha deixat veure les grans vistes que ofereix el cim.

Just en el cim, m’he trobat les dues úniques persones que he vist en tot el dia, havien pujat pel Coll den Verd, hem parlat una estona i hem baixat pel mateix lloc a on jo havia pujat, ara sí que he agafat el camí bo, senyalitzat amb marques grogues i que surt més a la dreta de l’Enforcadura.

He pensat que com anava molt bé de temps, enlloc de menjar a dalt, tenia temps d’anar a dinar a Gósol, record que hi vaig menjar uns callos de vedella, que eren dels millor que mai havia menjat i he pensat que podia repetir. La baixada vertiginosa, la poca neu que hi havia al començament no ha estat problema i només he fet una aturada per beure una mica d’aigua i treure alguns macolins de les botes.

He arribat al cotxo i he anat a fer el final feliç a Gósol, esperant poder tornar a menjar els callos, però el bar avui estava tancat i he anat a un altre a on he menjat una hamburguesa completa de la terra amb dues canyes Moritz.

En definitiva, ruta en solitari d’anada i tornada de 9,5 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 1100 metres, realitzada en 5 hores comptant aturades.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 3353. DIFÍCIL +2


CARTELL DE LA RUTA
VISTA DES DE UNA CLARIANA EN EL BOSC
SORTINT A LA TARTERA
SENDER DINS LA TARTERA
ROSSEGUERA IMPRESSIONANT
TRAM FINAL A L'ENFORCADURA
ENFORCADURA
BAIXADA CAP A SALDES
POLLEGÓ SUPERIOR I CALDERER
POLLEGÓ INFERIOR
PUJADA QUE HE AGAFAT
EL GENERAL AL POLLEGÓ SUPERIOR DEL PEDRAFORCA
DETALL DEL CIM I EL CALDERER DARRERA
TIMBES VERTIGINOSES
POLLEGÓ SUPERIOR
BAIXADA
ELS DOS EXCURSIONISTES BAIXANT
DARRERS MOMENTS AL CIM
A BAIX ES POT VEURE EL REFUGI LLUÍS ESTASEN
RETROSPECTIVA DEL POLLEGÓ SUPERIOR
BAIXADA SEBYALITZADA AMB MARQUES GROGUES
PARDALS DE PEDRA
BAIXADA PER LA TARTERA
BAIXADA 2
BAIXADA 3
RETROSPECTIVA DE LA BAIXADA
CAMÍ EN EL BOSC DE PI NEGRE
CAMÍ AMPLE CAP A GÓSOL
GOSÓL

FINAL FELIÇ A GÓSOL

VISTA DEL PEDRAFORCA DES DE GÓSOL


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada