diumenge, 15 de maig del 2022

CALA DE SES ORTIGUES



No se sap si és pel canvi climàtic, o perquè el dimoni bufarell ha fet un pet, però les temperatures ja són d’estiu de ple, per tant va bé fer rutes a ran de mar o que arribin al mar i poder banyar-se una estona.

Avui hem deixat el vehicle just abans dels túnels de la carretera Andratx  a Estellencs, hi ha lloc per dos cotxos. A pocs metres baixa un camí que arriba al mar, fent alguns revolts, és el mateix que també ens duu al Pas d’en Selleta, que el deixam a ma esquerra.

Passam per una torrentera i al poc el camí ample s’acaba, passa a ser un corriol que ens duu fins a l’aigua, a la cala de ses Ortigues, avui una dotzena d’embarcacions estan a la cala, alguna amb renou i una amb música, res a dir que la gent surti a passejar per la mar, però els botellots nàutics no m’entusiasmen massa, dur l’oci urbanita als espais naturals és una imbecil·litat solemne, ocupau el vostre espai i deixau-nos a nosaltres el nostre!!

Bé, en arribar a la cala hem caminat una estona per damunt les roques per arribar a la part més a l’est, a on ja no hi havia embarcacions i si la magnífica roca de sa Galera, en realitat són dues, una pràcticament aferrada a terra.

Hem estat una bona estona al costat de la roca, a on ens hem donat un bany, normalment no hi ha ningú mai per aquesta contrada, però avui ha baixat un grup de caminadors i després un jove amb una gran motxilla, a on duia una taula inflable i ha partit mar endins amb un canet damunt la taula.

També hem aprofitat per menjar una mica i després hem pujat pel camí habilitat, just al costat de l’escar que hi ha a la cala, aquest camí molt humanitzat amb arrambadors, algun cable d’acer, i a terra escalons de marès artificial.

Aquest caminoi de pujada desemboca en un camí més ample, pel que pujam fins a la carretera, passant per algunes casetes de pedra que hi ha a la zona i deixant sa Torre Nova a la nostra esquerra. Els darrers metres els fem per la carretera fins arribar al cotxo.

En resum ruta circular de 4 quilometres i mig de distància, amb un desnivell positiu de 300 metres, realitzada en 3 hores i 30 minuts comptant aturades i bany.

Assistents: Magdalena i Tomàs.

Mètode MIDE: 2242. MODERADA +2

BAIXADA


ELS TÚNELS
ENTREBANCS EN EL CAMÍ
EMBARCACIONS
PUNTA DE SA LLOVA
ARRIBANT A S'ESCAR I SA ROCA DE SA GALERA
ROCAA DE SA GALERA
ESCAR
L'HOME I EL CANET NAVEGANT
EL GENERAL A LA CALA DE SES ORTIGUES
CAP FABILOLER AL FONS
COMENÇAM LA PUJADA
PUJADA EXIGENT
RETROSPECTIVA DE LA PEDRA DE SA GALERA
SA TORRE NOVA
CASETA DE PEDRA
RETROSPÈCTIVA DE PART DE LA PUJADA
PUIG DE S'EVENGÈLICA
FINESTRES DE CIMENT

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada