dimecres, 11 de maig del 2022

TUSALDE LA FONT-EL FARO



Per a dur a terme la ruta d’avui he anat fins el poble d’Alins, situat a 7 quilometres de Laspaüles en la seva vessant oriental.

Des del poble, i situat en l’església he agafat el GR 15, però només uns metres, la meva intenció era fer una ruta absolutament fora de traça coneguda, havia vist moltes vegades unes puntes des de la carretera que va de Espés a Bonansa i volia saber si era factible pujar-les.

Per tant al cap de una estona  de caminar i situat amb línea amb aquestes puntes, he sortit del GR per l’esquerra, tota la ruta ha estat marcada per tenir que caminar fora traça, enmig de una vegetació baixa espessa i roques, en definitiva una autèntica “Delicatessen”.

M’he situat aviat en la carena del Tozal de la Font, podríem dir que és una petita serra que en la seva vessant sud és molt escarpada, per tant quan m’he situat a dalt, en tot moment tenia una bona caiguda en un costat.

He arribat a dalt, a la punta més alta de totes, en restaven 4 més i he anat fent, de la primera ala segona punta ha estat inviable, ja que hi ha un gran desnivell inseguible, he tengut que baixar bastant i anar pel lateral, fins que he pogut pujar a la tercera punta.

De la tercera he baixat i he anat cap a la quarta que en realitat és un frontó, hi ha un gran desnivell cap el Riu Isàbena i no m’ha quedat més remei que des d’allà tornar enrera, en un tram amb molta dificultat.

Un cop situat davall la tercera punta, m’he dirigit a una punta que no està en la línea de els altres, però ja que hi era hi he pujat. Després he començat a davallar per arribar a un punt situat en una petita vall, davall el poble i començar a pujar cap El Faro.

Novament m’he trobat amb el mateix tipus de terreny i vegetació, cap camí, ni fites ni res, es veu que poca gent puja a aquests cimets. En arribar a dalt he gaudit de unes estupendes vistes sobre una part del Pirineu Català més proper  i el Pirineu Central.

He baixat al poble per a on em semblava millor, fins que he arribat a la carretera que ve de Laspaüles, finalitzant així aquesta curta i complicada ruta.

En definitiva, ruta semi circular de 5,7 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 350 metres, realitzada en 4 hores i 30 minuts comptant aturades.

Assistent: Tomàs.

Mètode MIDE: 3443. DIFÍCIL +2.

SORTINT D'ALINS

TRAM GR 15
RETROSPECTIVA
EL FARO
EL GEENRAL AL PUNT MÉS ALT DEL TOZAL
CRESTA ENTRE PUNTES
RETROSPECTIVA DES DE LA TERCERA PUNTA
A LA TERCERA PUNTA
UNA BONA TIMBA CAP A LA CARRETERA
TERCERA PUNTA
DES DE LA QUARTA PUNTA O FRONTÓ DEL TOZAL
TORNANT PELS PRATS
RIU ISABENA
PUJANT CAP EL FARO
FRONTÓ DEL FARO
VISTA DEL TOZAL DE LA FONT DES DEL FARO
VISTA AL NORD
CRESTA DEL FARO
ALINS
EL GENERAL AL FARO
ESGLÈSIA D'ALINS

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada