dimarts, 17 de maig del 2022

SA DRAGONERA



Feia 11 anys que no anava a Sa Dragonera, i avui he tengut ocasió de visitar-la novament de la ma del Grup Illencs Trekking. La particularitat més evident d’aquesta ruta és que per dur-la a terme s’hi ha d’anar amb barca, i l’embarcació que fa molts anys que hi va és la Margarita, que surt de Sant Elm i que et fa el viatge d’anada i tornada pel mòdic preu de 15 €.

Una vegada hem arribat a Sa Dragonera, hem començat a caminar ràpidament, ja que només s’hi pot estar fins el darrer viatge de tornada que en l’època  estival és a les 16:50. Les rutes estan ben senyalitzades, per camins ben marcats, no és necessari ser un entès en orientació per circular per l’illa.

Com és natural, hem començat pel far de Na Pòpia o Far Vell, situat a 349 msnm, en runes fa molts anys i cada vegada més deteriorat. D’entrada, el grup s’ha disgregat de primeres, ja que dels 13 membres, dues integrants no han pujat i han anat directament al far de Llebeig, la resta hem pujat, cadascú a la seva velocitat, així s’ha anat arribant a dalt paulatinament.

Ens hem reunit per a berenar plegats, hem d’agrair que na Yenny, ens ha delectat amb uns estupends cocarrois bolivians, tot un luxe. En baixar, s’ha produït una nova disgregació del grup, ja que dues membres han decidit quedar a dalt contemplant la immensitat del mar, baixant més tard.

Des nou que hem arribat al creuament de baix per anar cap a Tramuntana o Llebeig, només 4 hem decidit continuar cap a Llebeig, la resta s’han estimat més dur a terme altres activitats per l’illa com anar a córrer darrere les  sargantanes, emprenyar les gavines i similars.

Ens hem creuat amb les dues membres que venien del far de Llebeig, i hem anat fins el cap, per un camí semi asfaltat i sense massa desnivell. Hem aprofitat la fresqueta que feia al far per tornar a berenar i a la baixada ens hem aturat a la Torre de Llebeig, que disposa de canyó a dalt, en aquest tram l’agressivitat de les gavines ha estat bastant intensa, ja que es veu que tenen el ous repartits per la zona i no van de comèdies, et poden fer un afaitat amb les arpes, convé dur els bastons aixecats.

Hem tornat pel mateix camí fins el lloc de sortida, i encara hem tengut temps per tirar-nos al mar a Cala Lladó, que està al costat de l’embarcador. Finalment, hem tornat a sant Elm i avui ha tocat el final feliç a Santa Ponça, a on na Mabel ens tenia preparat un boníssim pastís per a celebrar el seu aniversari, amb begudes selectes variades.

En definitiva, ruta d’anada i tornada de 18 quilometres de distància, amb un desnivell positiu de 508 metres. Realitzada en 5 hores i 50 minuts, comptant aturades.

Assistents: Martí, Miguel, Pako, Isabel, Joana, Mabel, Eva, Yenny, Sónia, Carmen, Patrícia, Araceli i Tomàs.

Mètode MIDE: 2223. Moderada +1

BARCA MARGARITA


ES PANTALEU
SORTINT CAP A SA DRAGONERA
PUJANT A NA PÒPIA
A MEITAT DE PUJADA
AL MIRADOR
ENTRADA AL FAR EN RUNES
FAR DE NA PÒPIA O VELL
MIRADOR POSTERIOR AL FAR
GAVINA
EL GRUP AL FAR
EL PASTOR I NA MABEL
AHIR VA SER EL SEU CUMPLE
CALA EN CUCÓ
PRIMERA VISTA DEL FAR DE LLEBEIG
CALA DES LLEBEIG
FAR DE LLEBEIG
CAIGUDES VERTICALS
EL GRUP AL FAR DE LLEBEIG
VISTA DEL FAR DES DEL TURONET DEL COSTAT
TORRE DE LLEBEIG
NA PÒPIA DE SDEL CAMÍ DE LLEBEIG
CALA LLADÓ
SARGANTANES A TOT ARREU
NA MIRANDA

 IMATGES CEDIDES PELS COMPANYS








APARICIÓ A LES AIGÜES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada