dijous, 22 de novembre del 2018

CABEZO DE GUARA


Ruta per la Sierra de Guara, a un dels cims més alts amb 1870 msnm.,  tenint en compte, que no estam a Pirineus, per tant encara que les alçades no són de gran envergadura, els desnivells si ho són, ja que es surt de una cota molt baixa.
Del poble de Pedruel agafam el sender marcat amb cartell de fusta i senyals verdes, no hi ha cap problema de orientació en tot el recorregut, es va guanyant alçada ben aviat i encara que el dia d’avui és bastant emboirat , podem gaudir ben aviat de magnífiques vistes.
En tres ocasions fins arribar a dalt, hem de baixar, per després tornar a pujar, per tant anam acumulant desnivell, i en quasi tot moment tenim vistes del riu Alcanadre que va quedant a a baix.
Ja en la part de dalt, creuam una pista ample que sembla que va cap el Tozal de Cubilás, avui bastant nevat i més alt que el  Cabezo. Anam una estona per la pista, per finalment agafar un sender que ens marca un nou indicador, ara ja fora de pista tornam pujar amb força, i ja trepitgem neu, a la part de dalt molta boira.
Distingim el cilindre geodèsic i ens darrer quart d’hora,  tot el sender és de neu. En arribar a dalt un fred gèlid ens envolta, per tant dinam en molt poc temps i tot d’una agafam el camí de volta, que avui és el mateix que de pujada.
A la baixa, notam una presència, sembla no humana, que ens amenaça, no perdem el control de la situació, i ben aviat desapareix, no sabem si és la mateixa presència que es passeja pel Refugi i que el vespre fa uns renous de ultratomba.
Arribam a Pedruel, a on un senyor molt amable ens conta una mica de la seva vida, del passat del poble i de la situació actual, sempre va bé parlar amb gent dels pobles per il·lustrar-te una mica.
Avui hem fet una distància de uns 18 qms, un desnivell acumulat de 1400 mts. En unes set hores i mitja, amb les corresponents aturades.
Assistents: Drew, Pablo, Naghi i Tomàs.
Mètode MIDE: 3224. Per tant la consideram MITJANA +3


PEDRUEL



LA BOIRA ENS ENVOLTA










RIU ALCANADRE







ES GENERAL AMB CARA RARA, AL CIM











PUNT GEODÈSIC












AMB UN FRED GÈLID











FORMACIONS ESPECTACULARS







DESCANS EN EL PUNT ESTRATÈGIC A LA BAIXADA 



ROCA AMB FORMA FÀL·LICA 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada