diumenge, 27 de maig del 2018

CAMÍ VELL DEL FAR DE FORMENTOR

Sortida d’avui per la península de Formentor, amb sortida des de l’aparcament de Cala Figuera i anada i tornada pel camí Vell del Far de Formentor.
Dues coses negatives a ressaltar, la primera és la desmesurada afluència de cotxes, que col·lapsen la carretera, els accessos al far, i molt que es pensen que és un circuit de velocitat, és evident que hauran de restringir el pas ben aviat, la segona és que el Govern, que presumeix de patrimoni de la Humanitat , no te els sant collons d’enviar brigades de Ibanat o de qui sigui a netejar el camí, amb desenes d’arbres tombats sobre ells, des de fa dècades, pedres enormes que han caigut sobre el camí, i un deteriorament enorme, per una joia com és aquesta, a qualcú li hauria de caure sa cara de vergonya, des d’aquí un clam, a que utilitzin els doblers de l’ecotaxa en arreglar camins i netejar els boscos.
Els primers dos quilometres de camí quasi s’han de fer per carretera, ja que el camí ve de cala Murta i surt ben passat el túnel. A partir de un primer mirador si que ja es pot agafar el sender, els trossos que estan en bon estat són preciosos, en tot cas sempre anam a prop de la carretera amb la molèstia del renou dels cotxos i sobretot de les motos.
Arribam a un segon mirador, i tornam agafar una altra vegada el camí, aquesta vegada ja passam el darrer ressalt  que ens tapa el far i aviat es descobreix majestuós, amb una bona cua de cotxos que esperen per un lloc d’aparcament.
Nosaltres arribam a l’alçada del far, emperò hem de baixar el darrer bocí del camí per tornar a pujar per unes escales que surten a ma esquerra i ens duen a dalt, entram al bar i observam com el Self-service aplica uns preus estratosfèrics, cap problema, no consumim, i això sí agafam taula lliure per dinar, si posessin preus normals hauríem consumit amb molt de gust, però a les mallorques es veu que abusar s’ha convertit en el pa de cada dia.
Hem rebut la visita de una cabra molt simpàtica que a un ciclista despistat l’hi ha birlat dos plàtans de una mossegada, je je je.
Bla tornada, exactament per la mateixa ruta, en el meu cas, encara amb el genoll tocat, m’ha anat bé fer aquesta sortida, ja que no te cap complicació i els desnivells són molt assequibles.
Assistents. Magdalena, Lluís i Tomàs.
Mètode MIDE: 1223. Per tant la consideram FÀCIL +4



CALA FIGUERA



ES FUMAT

CAP DE CATALUNYA









MIRADOR






FAR DE FORMENTOR




CABRA CAMARERA



MIRADOR DEL FAR









GRANS TIMBES






CAMPANETES DEL DIMONI BUFARELL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada