dimecres, 2 de maig del 2018

VOLTA A SA TALAIA DE CALS REIS I ELS FREUS

L’excursió d’avui s’ha realitzat entre els pobles d’Alaró i Orient. La sortida ha estat des del barri de Los d’Amunt d’Alaró a on hem deixat el cotxe. Hem agafat el camí vell d’Orient per passar primer per Can Corona, antigament fou propietari un amic meu que tristament va morir i que ens demana en una inscripció a la façana, que parlem bé, uns metres més endavant ens trobam amb la Font de Ses Artigues, que duu un bon cabdal d’aigua pel renou que sentim.
A partir d’aquí una pujada continuada per un camí a estones encimentat, fins que trobam un desviament a ma esquerra que en un sender ben marcat ens puja fins al pas de s’Escaleta, que com el seu nom bé indica disposa de una escaleta de pedres per passar-lo. Encara no hem acabat de pujar, seguim una mica més en pujada fins que arribam a un creuer, el que va cap a Orient i el que ens duu directament al pas de s’Estaló, a ma esquerra, aquest darrer és el que agafam, en aquets moment comença  a ploure lleument, les previsions eren molt dolentes, esperàvem molta pluja, en canvi només han caigut quatre gotes mal contades.
Per un camí ben mollit per la fuaca i amb la vista del poble d’Orient que deixam a la nostra dreta arribam al pas de s’Estaló, que no sembla natural, segurament es va picar la roca, ja que s’obre un enorme portal que ens passa a l’altra vessant, en laqual tot d’una trobam un desviament a l’esquerra en el camí, que més tard agafarem per tornar a Alaró, però ara seguim el camí que en forta baixada ens durà fins als Freus.
Dinam als Freus, just al costat del salt gros, hi ha una bauma, en aquest moment ens saluda una persona, tots dos pensam que és na Marina, però ens parla en sevillà, collons és un clon,  na Irene companya de teatre, que es fica dins la bauma, a on troba una coveta, jo també mi fic i ens fèiem unes fotos.
Abans de partir observam com un grup de barraquistes es llança pel torrent com si fos un tobogan, veient les imatges entenem la gran quantitat d’accidents que hi ha en els torrents, ja que un petit error de maniobra, pot ocasionar un fatal desenllaç.
Remuntam el camí que havíem baixat abans fins devora del pas de s’Estaló, per anar cap a la possessió del Rafal, les cases estan semiderruides, segurament utilitzades per caçadors i que com no deuen voler esser molestats han posat cartells de prohibit passar per tot, el més curiós és un senyal de transit penjat en un arbre.
Baixam per un camí encimentat, horrorósa pràctica encimentar camins de muntanya, és veu que els que van a pegar tirs volen anar comodes!! I deixam el Puig de Sa Bastida a ma dreta, per tornar al camí que a on havíem iniciat l’excursió a prop de sa Font de ses Artigues i així tancam el cercle d’avui.
Assistents: Mer i Tomàs.
Mètode MIDE: 1223. Per tant la consideram Fàcil +3


CAN CORONA


PAS DE S¡ESCALETA








ORIENT






PAS DE S'ESTALÓ











ELS FREUS

BALMA




COVETA DINS LA BALMA












PROHIBIT PASSAR MUNTANYISTES

ES RAFAL



SA BASTIDA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada