diumenge, 6 de maig del 2018

CINGLE DE BUFARANYES

Sortida per la zona de Formentor, convertida actualment en un parc temàtic, ciclistes, cotxes d’època, autobusos, cotxes de lloguer, motos antigues, un autèntic espectacle i segurament el principi del final.
Hem deixat el cotxe en un sementer, devers el PQ. 12 de la Carretera que va al far de Formentor, per agafar tot d’una la directa i pujar cap el coll de l’Homo, aon hem pogut veure la mar que no es deixaria fins que donéssim tota la volta  i ja baixar altra vegada cap el Pla de Las Arenes a on teníem el cotxo.
Excursió de primera divisió, per diversos motius, les espectaculars vistes, las carotes, els forats, les peònies. NO hi ha camí, tot el temps es va enmig de carritxeres i per amunt o per avall, és veritat que el trajecte és molt curt, però tan curt com proporcionalment dificultós.
Una vegada assolit el coll de l’Home amb anat cap el Puig de s’Almangra, deixant d’esquena la Penya de la Cova dels Morts, hem anat baixant per una espectacular rosseguera amb la visió penetrant de las carotes de Bufaranyes, una estranya parella de cares que sembles dos enamorats , tallades a la pedra de forma natural  qeu segons la llegenda conta per Mossèn Arnau Clavaria, correspondrien a dos enamorats que es varen anar a suïcidar per un afer d’adulteri, així ho contava el Mossèn, es varen fotre cap avall, des del penya-segat.
Hem arribat a una zona molt especial situada just davall la Penya de la Cova dels Morts, segurament la major concentració de peònies que hi ha a Mallorca, una flor autòctones que coster amunt es va propagant amb tota la seva salvatge bellesa.
En un moment determinat hem sentit un crit de dolor,l era n’Humberto, que ha donat tres voltes de campana sobre el seu propi eix central per caure de costat damunt una gran roca, s’ha aixecat i hem pogut continuar.
Hem passat el pas del Cingle de Bufaranyes sense cap tipus de problema, emperò en aquest moment una boira espessa ens ha anat abraçant, fins el punt de no trobar la sortida del cingle, fins que en Jordi ha vist el Forat, punt clau de referència i que ens donava el camí per poder sortir cap amunt, el problema ha estat que la humitat de  la boira ha empapat la llosa i l’ha convertida en una pista de patinatge, que a més a més amb el fanguet acumulat a les botes ha convertit el darrer tram de pujada en molt perillós, en tot moment teníem el buit present.
Na Mer anava davant meu, quant un peu se l’hi anat, ha estat un moment de gran tensió , ja que ha quedat penjada damunt la roca, amb les extremitats disperses, apunt de caure al buit, hem reaccionat amb rapidesa, n’humberto per davant i jo per darrera l’hem aconseguit estabilitzar i ha pogut sortir de la roca amb gran dignitat, però amb un gran susto.
Finalment hem assolit el Coll del Burgat i hem baixat còmodament fins el lloc a on havíem deixat el cotxo. El final feliç ha estat a una cafeteria del Port de Pollença.
Assistents: Mer, Humberto, Jordi i Tomàs.
Mètode MIDE: 3443. Per tant la consideram Difícil +2





PUIG DE S'ALMANGRA




PENYA DE LA COVA DELS MORTS


CAROTES DE BUFARANYES









RALLYE A LA ROSSAGUERA















ES BUFADOR DE BUFARANYES










PAS DEL CINGLE DE BUFARANYES






PEÒNIES






DINANT DINS LA BOIRA


BAIXANT CAP A L'ABISME





ES FORAT





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada