dimecres, 27 de març del 2019

MONSERRAT


Havia pujat al Monestir de Monserrat amb el cremallera i amb cotxo, ja tocava pujar-lo a peu i avui ha estat el dia. He sortit del poble Collbató, he deixat el cotxo al costat del'Ermita de la Salut.
Des d'aquí surten unes escales que et duen a les Coves de Salnitre, famoses "en el mundo entero, como la sidra el gaitero".
Des de l'entrada a les coves, surt un sender que està senyalitzat com el camí de la Santa Cova, i que és el GR5,  en primer lloc el camí és bastant pla, per després anar pujant en força, fins que es veu de lluny l'ermita de la santa Cova, es passa per davall l'ermita, encara que una mica més tard s'hi pot anar i visitar-la, quan jo he passat, encara no estava oberta, he fet el camí dels misteris, amb 15 imatges, algunes tallades per famosos escultors.
Finalment i amb una forta pujada he arribat al Monestir, he pujat fins la plaça i després ja he anat a cercar l'escalinata que em duria al sender del mirador de sant Jeroni, el punt més alt de tota la muntanya de Monserrat. És curiós que en molts trams del traçat hi ha escalons per anar pujant.
Les vistes a les  roques de Monserrat són espectaculars, moltes d'elles amb noms com l'Elefent o la Mòmia. He passat pel Pla dels Ocells i he trobat alguns creuements per anar a altres ermites i a un refugi.
He arribat a l'ermita de Sant Jeroni, està una mica abans que el mirador, en el mirador una al·lota s'ha fet un autoreportatge de devers 100 fotos, no aturava, després ha baixat en carrera. Ha vengut a visitar-me un ocell, molt simpàtic, s'ha posat a cantar i es deixava fer fotos, he pogut veure com estava anellat, es veu que s'ha acostumat a la gent i es passa el dia al mirador.
La baixada l'he feta per un PR, totalment diferent que la pujada, més muntanyer, sense escalons i amb una forta pendent, he sortit a la Masia de sa Vinya Nova, que té una oferta de calçots i vi de bota per 11 €.
El PR, arriba fins Collbató i després m'he dirigit a on tenia el cotxo, al costat de l'ermita de la Salut.
Per tant ha estat una volta circular, amb un desnivell de uns 1000 metres acumulats, realizatda amb 5 hores i 45 minuts.
Assistent: Tomàs.
Mètode MIDE: 2233. Per tant la consideram MITJANA +2

COLLBATÓ








ELS MISTERIS

ERMITA DE LA SANTA COVA








MONESTIR DE MONSERRAT








ES GENERAL AL MIRADOR DE SANT JERONI









ERMITA DE SANT JERONI



































ERMITA DE LA SALUT




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada