diumenge, 10 de març del 2019

PAS DE S'AL·LOT MORT - TORRENT DE S'AL·LOT MORT-PAS DES MARGE

Avui la ruta ha estat per gentilesa del Grup Verderol-Extrem.
Hem deixat els cotxos a Cala Tuent, des d'on sortit cap el Torrent des Gorg des Diners, és el torrent que desemboca a la propia cala. Hem caminat una estona dins el torrent, i una mica passat el lloc o a on es creua amb el torrent de s'Al·lot Mort, hem sortit per anar a cercar el Pas de s'Al·lot Mort, tan aquí com més tard en la baixada al Pas del marge, hem trobart fites que ens duien a confusió.
Hi ha una moda, segurament propiciada per neoexcursionistas, alguns d'ells Reis de les tecnologies i enginyers de Track i Gps,  qeu van deixant fites per on passen, i que no tenen cap ni peus, els hi demanaria, que per favor no posin cap fita, que no sigui en la ruta vàlida, ja que no fan més que confondre al personal.
Una vegada superada la confusió, hem trobat el csamí bo, hem de pensar que estam en un terreny força complicat i que no val a badar, les caigudes són fàcils i les pendents molt verticals.
ElPas de s'Al·lot Mort en realitat és una llarga pujada vertiginosa, encara que alguns altres el situen en un lloc concret.
Una vegada hem fet el pas, ens hem dirigit al cau del torrent de s'Al·lot Mort, pel quan hem caminat una bona estona, inicialment voliem arribar a dalt, a prop dels Binis, però hem trobat una grimpada insalvable sense naterial apropiat, per tant hem tornat enrera, a cercar la pujada que ens tenia que dur al Bassol.
Una bona pujadeta, pels típics camins de carritx i pedres d'aquestes zones, que fan la progressió molt complicada. Val a dir una vegada més, que aquí hi ha restes de un camí ancestral, avui deixat de la ma de Deu, i que sembla que l'ecotaxa te completament oblidat, com molts altres llocs,que si no es fa res, es perdran en el temps, seran irrecuperables totalment.
Hem dinat al Bassol, per després anar ara ja si en baixada, a cercar el pas des Marge, hem trobat un marge, que ens ha confós, però quan hem començat a baixar ens hem donat compte i hem rectificat, ben aviat hem trobat el Marge que dóna nom al pas de baixada.
Aquí, i ja em les cames ben cansades, se'ns ha fer eterna la baixada, molt incomode i de nou amb fites mal col·locades.
Finalent, hem arribat al camí de Sa Costera, per anar a tancar el cercle a Cala Tuent. Hem estat a prop de 9 hores, sumant tot el temps del torrent de s'Al·lot Mort, les aturades i algunes errades. El desnivell acumulat ha estat de uns 700 metres i la ruta ha estat circular.
Assistents: Cati, Pedro, Lluís, Humberto, Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 4554. Per tant la consideram MOLT DIFÍCIL +2



DINS EL TORRENT DEL GORG DES DINERS





PROGRESSANT PEL TORRENT







PUNT CLAU PER TOBAR EL PAS DE S'AL·LOT MORT













ES GERENT DEL VERDEROL-EXTREM EN EL PAS DE S'AL·LOT MORT







BERENANT DINS EL TORRENT DE S'AL·LOT MORT



LLOCS ESPIRITUALS I MÍSTICS





PUNT FINAL FINS A ON HEM ARRIBAT







TERRENY COMPLICADET

TIPÍQUES MONGETES




FORAT








ES SECRETARI DE JUVENTUD Y TIEMPO LIBRE, ESTÀ EN FORMA


SA BELLESA ROMANA DES GENERAL


ES GRUP COMPLET AL BASSOL

MAGNIFICA ESTAMPA DE SA VOCAL DE MANUTENCIÓ I SUBSECRETARIA DE LA SECCIÓ FEMENINA


VISTA POSTERIOR DEL PUIG MAJOR

DETALL DES PAS DES RUC (AVUI NO ASSOLIT)





SA TORRE DES BOSC

SA TORRE DE SA MOLA DE TUENT

AVENC


PAS DES MARGE ERRONI









PAS DES MARGE

BRUTAL BAIXADA DES DEL PAS DES MARGE





S'ESCOLANET



SA COSTERA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada