dimecres, 20 de març del 2019

SES PUNTES I SA TORRE PICADA PEL PAS DE SA TORRE


La ruta d’avui ha estat curta, una matinal sense gaires complicacions, amb sortida al Port de Sóller.
Hem deixat els cotxos a la part alta del Port, a on actualment hi ha una gran aberració urbanística, de les  moltes que hi ha a Mallorca, per tant menys presumir (a qui correspongui) de paradís i més actuar per que no és continuïn fent aquestes autèntiques barbaritats.
L’hotel Jumaray, es va edificar sobre una antiga estructura aturada molts anys, i que per qüestions divines (€), en poc temps va passar a ser el que és ara. A la primera foto és pot veure la descomunal aberració.
Bé, hem sortit pel camí de davall l’hotel i que discorr pels penya-segats, en un sender bo de fer, hem pogut veure les zones dedicades a fer escalada, previstes amb alguns ancoratges de ferro i cables per arribar-hi. També hem pogut veure algunes covasses, plenes de fems, roba, cd,s, plàstics, ferros, en definitiva un femer en plena natura, tan brut és el que embruta com el que ha de fer net i no ho fa, a on són les brigades de neteja de boscos, que s’haurien de pagar amb l’ecotaxa? Supòs que són a Liorna, qui hi va no torna!!
Hem continuat pel sender, per arribar al pas de Sa Torre, un pas equipat amb cable d’acer i corda, la timba és de primera categoria, però amb l’equipació, és fa molt fàcil, sense cap complicació.
Una vegada  hem fet el pas, ja ens em dirigit cap a Ses Puntes, que són diverses sortides a la mar de les roques, avui la mar retrunyia amb força, les ones podrien esser de sis o set metres, un espectacle natural i salvatge molt guapo.
Hem arribat a les dues puntes, passant per una torrentera, plena d’arbres caiguts, podrits, de fa dècades, tampoc les autoritats mediambientals fan res per netejar aquests arbres, que en cas d’incendi actuarien com una teia.
Després de fer Ses Puntes, hem pujat fins Sa Torre Picada, en perfecte estat, tancada a les visites, des de Sa Torre hem pogut visionar de dalt Ses Puntes, un bon espectacle.
Per tant, ruta circular, realitzada amb dues hores i vint minuts, poc desnivell, molt a prop de la mar.
Assistents: Manolo i Tomàs.
Mètode MIDE: 3232. Per tant la consideram MITJANA +2


ABERRACIÓ URBANÍSTICA






PAS DE SA TORRE

TIMBA DEL PAS DE SA TORRE

PUNTA LLARGA



S'ILLETA

PENYAL BERNAT


PAS DE SA TORRE 




SES PUNTES








PRIMERA PUNTA I SA TORRE PICADA








SA TORRE PICADA

SES PUNTES DES DEL MIRADOR DE SA TORRE


SEQÜENCIAL PAS DE SA TORRE (FOTOS CEDIDES PER EN MANOLO)










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada