dilluns, 17 de febrer del 2020

SERRA D'ALBERCUTX

ES GENERAL VERSIÓ 5.0


Sortida del dilluns per una de les zones que combinen mar i terra, mai et deceben, vistes excepcionals i llocs vertiginosos.
Hem deixat el cotxo a la tercera rotonda de Pollença, a l’aparcament que hi ha per anar a Cala Boquer, ses cases actualment en obres, esperem que no tanquin l’accés o que en facilitin un d’alternatiu, de moment cap problema per passar.
Tot d’una passades ses cases  hem d’anar a cercar una bretxa que hi ha a ma dreta entre dues penyes grosses. Actualment hi ha un sender que facilita l’accés a aquesta canal, però a estones et rapinyes amb els fassers.
Un cop arribat a dalt, tenim una altra canal de pujada que ens deixa ja a la zona de la cresta, sense massa dificultats, però s’han de posar les mans. En estar a dalt, ara ja és anar per la cresta pujant i baixant algunes vegades, alguns dels bots semblen difícils, però amb paciència i precaució es van assolint fins que arribam al punt més alt del dia, Es Morral.
Des del Morral baixam fins que ens situam a un mirador natural, bastant més a baix del Mirador d’en Parietti que està a la carretera de Formentor, hem pogut comprovar que hi ha una possible baixada a la mar, que deixam per una altra ocasió.
Hem aprofitat per dinar en aquesta zona , per després anar ala gran cova que hi ha a les parets de sa penya des Migdia, cova visitada per les cabres, ja que hi ha una gran quantitat d’excrements.
Des de la cova, hem anat per davall de sa penya, hi havia algunes persones fent escalada en els seves parets, nosaltres enlloc de passar per damunt la penya, hem anat a cercar la torrentera per passar a l’altra costat i sense perdre ni guanyar alçada, anar en direcció a Ses Cases d’Albercutx, absolutament fora de traça.
Des de lluny, és veuen en estat de runes, la majoria de les teulades estan esbucades, hem anat baixant per finalment arribar a unes planes i hem passat dos portells amb barrera, que es podia obrir sense problema, per arribar a la carretera a uns 300 metres de la rotonda a on teníem el cotxo.
En resum, ruta de uns 11 quilometres, circular, amb un desnivell acumulat de uns 500 metres, realitzada en 6 hores i 15 minuts comptant aturades. Vull felicitar a la meva companya de ruta per la seva extraordinària capacitat demostrada, ja que no fa molt que va per la muntanya.
Assistents: Xisca i Tomàs.
Mètode MIDE: 3453. Per tant la consideram DÍFICIL +3


CAMÍ DE CALA BOQUER

PAS DE PUJADA

PAS DE PUJADA VIST DES DEL CAMÍ DE BOQUER




PAS DE PUJADA VIST DES DE DALT


PORT DE POLLENÇA 1

PORT DE POLLENÇA 2

ANAM A CERCAR LA CRESTA


CANAL DE PUJADA A LA CRESTA


NA XUSCA AMB LA SERRA DEL CAVAL BERNAT DARRERE



ES MORRAL

ES MORRAL I CALA BOQUER


CABRETA


Añadir leyenda

AL CIM DE S MORRAL



PLANA ENTRE LES DUES SERRES

IMPRESSIONANT!!

RETROSPECTIVA

CALA BOQUER



DESGRIMPANT



ES MORRAL VIST UN COP PASSAT

ROCA CRANEAL

PUNTA DE LA SALADA


ILLOT DES COLOMER I EL PAL

MIRADOR DEN PARIETTI I TORRE D'ALBERCUTX


ES GENERAL I IRON MOSCARI

EL NINOT




COVA DE SA PENYA DES MIGDIA




COVA DE SA PENYA DES MIGDIA

ES GENERAL

BAIXAM CAP ALBERCUTX

ESCALANT A SA PENYA DES MIGDIA


PENYA DES MIGDIA


ALBERCUTX

ARRIBANT A LA SORTIDA
 FOTOS CEDIDES PER A XISCA














FINAL FELIÇ A POLLENÇA !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada