dimarts, 2 de febrer del 2021

COVA DE SANT ANTONI-PENYAL DELS CORBS



Després de pernoctar a l’Hostatgeria del Castell, hem realitzat una nova ruta per la zona, això sí, després del bon berenar que ens han preparat, a base de torrades de cuixot dolç i formatges, mantega i melmelada, amb cafè dels cafetars de Colòmbia.

Hem deixat els estris a l’hostatgeria ja que la primera fita d’avui era anar fins la Cova de Sant Antoni, que ara l’hauríem de re batiar, ja que la figura del  sant ja no es troba dins la cova.

El camí, actualment és bo de seguir, no com abans que era més perdedor, molt trepitjat i amb infinitat de fites, va baixant fins arribar a situar-nos damunt la cova, però abans visitam les runes de l’antiga fortificació de vigilància que hi ha al costat, les timbes en aquest lloc fan feredat, ja que està construït just damunt la paret.

Hem anat a la cova, entrant per la petita entrada, a on s’ha de passar ajupit, però després s’obre en un gran espai, ovalat i amb una bona pendent, encara que si hom va alerta no hi ha cap perill, hem efectuat un petit recorregut dins la cova, hi ja un petit estany i el lloc del sant és buit, no é exactament si la figura fou sostreta o l’han endut a un altra banda.

Hem tornat pel mateix camí fins el castell, a on hem tengut l’agradable sorpresa de trobar na Tita i en Damià, els rucs que campen per allà i que efectuen el transport dels queviures a l’hostatgeria.

Hem tornat a berenar i hem recollit les motxilles per anar a fer la segona part de la ruta, baixant al Pla del Pouet primer, per agafar un camí, en el que hi ha una cadena amb una manega vermella que ens duu fins el penyal dels Corbs, enmig del camí, hi ha la font de sa Mata, amb un antic abeurador i que sembla que no te aigua fa temps.

Des del penyals dels Cors, unes magnífiques vistes frontals de tota la Vall d’Orient. La tornada pel mateix camí fins el Pla des Pouet, per baixar pel camí ample fins el verger a on teníem el cotxo. En arribar hem brindat amb mitja botella de vi que ens va sobrar ahir vespre, ja que tot ha anat mol bé a n’aquesta estada de dos dies per la zona.

En resum, ruta de 8 quilometres d’anada i tornada en dos segments a partir del castell, desnivell positiu de uns 100 metres, realitzada en 3 hores i mitja comptant aturades.

Assistents: Marga, Miquel i Tomàs.

Mètode MIDE: 2222. La consideram FÀCIL +4

EN DAMIÀ

EL PLA I CABRERA AL FONS



EN MQUEL ES METAL·LIC I NA MARGA SA CRANCA DE PORTO PETRO



FORTIFICACIÓ

ENTRAM A SA CAOVA DE SANT ANTONI

SA CRANCA SALUDA DES DE L'ENTRADA







DETALL DE L'ESPAI DEL SANT, SENSE EL SANT



PETIT ESTANY 


NA TITA MENJA DE LA MA DE NA MARGA

S'ALCADENA

CAMÍ DEL PENYAL DELS CORBS

FONT DE SA MATA

VISTA NORD DEL PUIG D'ALARÓ





LA VALL D'ORIENT

GRUP "DILLUNS" AL PENYAL DELS CORBS

FITA CIMERA DEL PENYAL

AL FONS MUNTANYES D'ALGAIDA

ES VERGER

 


BRINDIS DEL FINAL DE L'ESTADA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada