dimarts, 16 de febrer del 2021

DE SA MESQUIDA AL FAR DE FAVÀRITX PEL CAMÍ DE CAVALLS

 


Nova estada per terres menorquines, la primera de las rutes programades era sortir de Maó i arribar al far de Favàritx pel camí de Cavalls, però al informar-me, he vist com els primers quilometres eren per asfalt, per tant i ja que he disposat de un vehicle de suport, he decidit començar per la petita població de Sa Mesquida.

Pels qui no han fet cap tram del camí de Cavalls, tenc que dir que és un GR que dóna tota la volta a l’illa de Menorca, molt ben senyalitzat en tots els seus trams o etapes que en són 20, crec que s’ha fet una bona feina, a Mallorca haurien d’aprendre de com es gestiona un GR, quan es passa per poblacions, hi ha les conegudes marques blanques i vermelles que també et guien per no perdre-te, pel que fa als llocs naturals, estan abalisats amb el número d’etapa i un altre número que va comptabilitzant dins cada etapa, per tant és quasi impossible perdre el camí.

Per altra banda i comparant (les comparacions solen ser odioses) amb Mallorca i altres indrets naturals, hi ha un fet que des del primer moment canta, i no és altra que la no presència de filferros ni barreres metàl·liques barrant els camins ni damunt les parets seques, cosa que evidentment dóna una aparença molt més natural i lliure.

Les diferents finques per les que es va passant estan separades per paret seca i portells amb les típiques barreres menorquines de fusta, col·locades de tal manera que es tanquen totes soles pel contrapès, una autèntica meravella.

Pel que fa a la descripció de la ruta, avui no la faré, ja que el seguiment és molt fàcil, per tant seria escriure per escriure, si que en les imatges aniré escrivint al peu d’imatge els llocs per a on he anat passant.

El camí, no arriba al far, però jo hi he arribat, i pràcticament a la punta que està uns cent metres més cap a la mar.

Per tant, ruta lineal de 16 quilometres de distància, per la costa, per tant desnivells curts però a vegades intensos, realitzada en 5 hores comptant aturades.

Assistent: Tomàs. Magdalena suport.

Mètode MIDE: 2223. La consideram MITJANA +1

SORTINT DE SA MESQUIDA


ILLOTS DE SA MESQUIDA

NA MAGDALENA FENT TRAMS AMB BICI

ANNERES

TORRE DE SA MESQUIDA

CALA DE SA MESQUIDA

MORRO DE TRAMUNTANA

ILLOT


CALA DE BINILLAUTÍ


CASA DE LA CALETA DE BINILLAUTÍ

TÍPICA BARRERA I PORTELL


ALBUFERA DES GRAU





UNA GRAN ZONA HUMIDA



POU


PLATJA DES GRAU

ES GRAU

ES COLOMAR I LA TORRE DE LA RAMBLA

FONDEJADOR DES LLANES


POU AMB ABEURADORS

MAMAES PRIMES




CALA RAMBLES




ILLA D'EN COLOM AL FONS

ES MACAR

FAR DE FAVÀRITX

PLATJA D'EN TORTUGA

BARRERA ARTESANA



PLATJA DE CAPIFORT


ARRIBANT AL FAR




CAP DE FAVÀRITX

VERTIX GEODÈSIC ROVELLAT

ES GENERAL

SA MADONA I ES GENERAL AL CAP DE FAVÀRITX

LA SUPPORTER




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada